banner388
banner390
banner410
banner408

Çarşamba Havaalanı için halk ne dedi

Bakım çalışmaları nedeniyle  3 ay boyunca hizmet vermeyecek olan Samsun-Çarşamba Havalimanı için Samsun halkı ve iş adamlarının nabzını tuttuk. 

banner269

Çarşamba Havaalanı için halk ne dedi

Bakım çalışmaları nedeniyle  3 ay boyunca hizmet vermeyecek olan Samsun-Çarşamba Havalimanı için Samsun halkı ve iş adamlarının nabzını tuttuk. 

01 Kasım 2016 Salı 16:58
Çarşamba Havaalanı için halk ne dedi

Pistinde bulunan  çeşitli  bozukluklardan dolayı uçuş ve can güvenliği açsından 1 Mart-30 Mayıs 2017 tarihleri arasında bakım onarım çalışmalarının yapılacağı Çarşamba Havalimanı geçici olarak kapatılacak. Bu süre içerisinde seyahatlerinde uçak yolculuğunu tercih eden iş dünyasına ve Samsun halkına  bundan nasıl etkilenip etkilenmeyeceklerini sorduk. Samsunhaber.com'a konuşan vatandaş bu duruma ne tepki verdi? Nasıl bir çözüm yolu üretilebilirdi? Bölge İstihbarat ve Özel Haber şefimiz  Emir Dursun Akar, sizler için sokakta halkın nabzını tuttu.

TİCARİ KAYIPLAR YAŞATABİLİR
Vatandaş, 'Böyle bir durum bizi olumsuz  etkileyecek ve alternatif pist düşünülebilirdi. 3 ay uzun bir süre' derken, iş dünyası ve turizm acenteleri bu duruma farklı yorumlar getirdi. (SAMSİAD) Samsun Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yalgın, ‘’Havalimanının tadilatı nedeniyle ani bir karar alınması iş dünyası adına beraberinde tabii ki olumsuzluklar yaratacaktır. 3 ay sürecek olan bu programın en önemli kısmı bu süreci aşmamasıdır, Havalimanının tadilatının bir an önce tamamlanarak yeniden hizmete açılmasıdır. Bu süreçte iş adamlarımızın yurtdışı bağlantılarında misafirlerinin Samsun’a zamanında ulaşamaması Samsun adına ticari kayıplar yaşatabilir’’ diye konuştu.

MEVCUT HAVAALANI YETERSİZ  
Uluslararası Turizm ve Seyahat Acentesi sahibi Aybars Aydar ise bu 3 aylık süreci, ‘’ Ulaşımda havaalanları bir şehir için çok önemli bir yere sahiptir. Şu anki tepkilere ben katılmıyorum. Mevcut havaalanı yetersiz. Bunu turizm şirketleri olarak biliyoruz. Pistte uçuşları engelleyen olumsuzluklar giderilmeli. Çünkü burada insanların can güvenliği söz konusu. Daha kısa bir sürede tamamlanabilir miydi? Bu da büyük bir soru işareti’’ şeklinde değerlendirdi.

Emir Dursun Akar
 

Son Güncelleme: 03.11.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2016-11-02 21:42:52

Aynı tadilat SabihaGökçen havaalanında yapıldı.Fakat havaalanı 7/24 kapatılmadı. Gece 24.00 Den sabah 06.00 ya kadar uçuşlar durduruldu pist tamiri yapıldı.Aklın yolu bir.Alınan bu talihsiz karardan vazgeçilmeli.!

Avatar
Recep bayrak 2016-11-03 13:21:54

Herşey arap saçına döner. Bunu düşünmek bile kötü

Avatar
İbrahim başlığ 2016-11-07 00:44:16

Gerekli olan bakım ve onarımın yapılması olaganbi durum fakat sürenin tekrar gözden gecirilmesinde samsun iş dünyası için yarar var.dünyanın enbüyük hava limanını istanbula 4 yılda yapıyoruz ama tek bir pistin bakımı 3 ay sürüyor öyle mi