banner388

“Bana yardım edin eşim ölmesin”

Geçirdiği kanser hastalığı sonucunda 8 yıldır kanserli ve yatalak olan eşine bakan Ahmet Orçun Aral, eşini tedavi ettirebilmek için yardım bekliyor.

“Bana yardım edin eşim ölmesin”

Geçirdiği kanser hastalığı sonucunda 8 yıldır kanserli ve yatalak olan eşine bakan Ahmet Orçun Aral, eşini tedavi ettirebilmek için yardım bekliyor.

29 Nisan 2017 Cumartesi 11:59

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım ilçesinde 2009 yılında geçirdiği beyin tümörü sonucunda yatalak olan 37 yaşındaki Sevtap Aral’a eşi Ahmet Aral (41), 8 yıldır çok zor şartlarda bakıyor.

Samsun’da 2009 yılında beyninden rahatsızlık geçiren ve doktor müdahalelerinde beyninde tümöre rastlanan Sevtap Aral, hastalığını öğrendiğinde adeta dünyaları yıkıldı. Ona tek teselli kaynağı ise mutlu bir evlilik yaşadıkları Ahmet Orçun Oral ve biricik yavruları 12 yaşındaki Buğra Aral oldu.

Yaşadığı rahatsızlık sonrası iki defa beyninden ameliyat geçiren Sevtap Aral’ın durumu içler acısı. Sevtap Aral, hasta yatağından eşinden yardım almadan kalkamıyor, yemek yiyemiyor, tuvalet ihtiyacını bile eşi Ahmet Orçun Aral'ın yardımıyla karşılayabiliyor. Ona zor şartlarda eli ayağı olan ve bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılayan eşi Ahmet Orçun Aral yaşadıkları içleri sızlatan durumu gözleri dolarak anlatıyor.

“CANIMI İSTESELER ONUN İÇİN VERİRİM”

Yaşadıkları bu zor süreci Ahmet Orçun Aral, şu sözlerle ifade etti: “Ben eşimle severek evlendim. Halende seviyorum. Her insanın hayatında acı tatlı günler olduğu gibi bizimde oldu. Ama bu yaşadığımız durum anlatılacak gibi değil, çok zor bir durum. 2009 yılında beyninden rahatsızlık geçirdi. Doktorlar, beyin tümörü olduğunu söyledi ve eşim iki defa beyninden ameliyat geçirdi. Bu eşim Sevtap’ı çok yıprattı. Şimdi yerinden kalkamıyor, yürüyemiyor, yemeğini yalnız yiyemiyor ve tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor. Bunları ben kendim yapıyorum. Hiçte bundan yüksünmüyorum. Ben onun yaşaması için canımı bile isteseler veririm”

“YAVRUM ANNESİZ KALMASIN”

Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekleyen Ahmet Orçun Aral, “900 Türk Lirası eşimin rahatsızlığından dolayı devletimiz beni maaşa bağladı. Bunun içinde eşimin bakımı, ev kirası ve diğer masraflar var. Devletten aldığımız para yetmiyor. Bize maaş bağlandığı için başka işte de çalışmam yasak. Bundan başka da elime para geçmiyor. Geçtiğimiz yıllarda eşimin ameliyat masraflarını karşılayabilmek için evimdeki eşyalarımı satmak zorunda kaldım. Ama bu benim hiç zoruma gitmiyor. Onu hayata kavuşturacaksam canımı bile veririm. Benim tek derdim eşimi yaşatabilmek. Tek yavrumuz Buğra annesiz kalmasın. Bu acıya ne ben ne de yavrum katlanamaz. Ben buradan yetkili büyüklerime ve hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ne olur bana yardım edin. Beni bu dar günümde yalnız bırakmayın” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 29.04.2017 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
orcunaral 2018-01-03 07:55:30

sevtap hanim vefat etmistir kimse yardimci olmadi