banner388
banner390
banner410

Mutsuzlukla henüz tanışmamış olan insanların, mutluluk için bu anlamsız çırpınışlarını saçma buluyorum bazen. Günün 24 saati mutlu olmak zorunda hissediyor herkes kendini. Mutlu olmak uygulanabilir  bir şey mi, sürekliliği olan bir durum mu ,sorgulamadan çabalıyoruz çaresizce. En önemlisi, mutlu olmamız gerektiğinin neden bu kadar çok empoze edildiğini sorgulamıyoruz. Nasıl mutlu olunması gerektiğini öğreten kitaplar her zaman en çok satanlar listesinin üst sıralarında yer alıyor. Çünkü herkesin mutlu olmak için inanılmaz bir çabası var ve tabi ki sayın yazarlar tarafından hemen mutluluk verici maddeler sıralanıyor.
Güzel bir ana odaklanın, mutlu olun
Koşun, mutlu olun
Gülün, mutlu olun
Teşekkür edin, mutlu olun
Çok para kazının, mutlu olun
Alışveriş yapın, mutlu olun
Evinizi şöyle döşeyin, mutlu olun…
Örnekler öyle çok ki.
Şimdi durun bir dakika ; insanın kendini iyi hissetmesi tabi ki çok güzel bir duygu. Kim istemez ki? Ama ya mutsuz olmamız gereken zamanlar, onların bir anlamı yok mu? Mutsuzluğun, acının, melankolik halin bize kattıkları ne olacak? Tabi ki yas tutmak yerine gülmek ister insan ama yas tutan insanın bambaşka bir çerçeveden, bir uçurumdan, daha önce hiç görmediği bir açıdan kendine bakması da bir başkalaşım yaratmaz mı?  Ve en güzel bunlar eğitmez mi aslında insanı? Hayatı acıyla öğrenmez mi insan?
Ya da mutsuz olan insanlar.. Babası ölen çocuklar mesela, annesiz büyüyen, bombaların içinde kalan her şeyini yitiren, çocukluğunu kaybedenler. Onların acılarına ortak olmamız gerekmez mi? Yaşamasak da anlamamız, hissetmemiz gerekmez mi? Acının paylaşılması aslında en değerli olan en kendini ‘’insan ‘’ gibi hissettiren duygu değil mi? Ve en büyük mutluluk anları, büyük acıların dindiği o şükredilen anlar değil mi?
Bu yüzden lütfen bırakın sürekli mutlu yaşamak zorundaymışsınız gibi davranmayı. Etrafınıza bakın önce; dünya bizden, bizim yaşadıklarımızdan, bizim acı bildiğimiz o küçücük olaylardan ibaret değil. Bu akşam mesela alın başınızı ellerinizin arasına ve önce İnsan Olun, sonra Mutsuz Olun
Bilinçli günler dileğiyle..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kartal 2016-09-19 11:00:21

bazı şeylerin değerini anlamak için kaybetmek gerekli. Çok haklısın kalemine sağlık.

Avatar
Meryem asi 2016-09-19 12:20:55

Yazılarınızı takip ediyorum ve her defasinda daha da güzel paylaşımlar oluyor. Emeğinize yüreğinize sağlık. Hepimize bilinçli ve mutsuz günler sizin gibi yazarlarla aydınlanmaya devam etmek dilegiyle

Avatar
Emriye akkaya 2016-09-19 12:51:16

Çok duyarsizlastik milletçe. Artık 3.Sayfa haberleri bile normal gelmeye başladı. .hemen kendimize dönüş yapıyoruz. ..

Avatar
Ebru Müjde 2016-09-19 14:36:22

Kaleminize yüreğinize sağlık... Ne güzel özetlemişsiniz mutsuzluğu bilmeyen mutluluğun kıymetini anlayamıyor...

Avatar
Aslı 2016-09-19 14:49:58

Bazen herşeyi bilirsiniz ama anlatamazsın Mutlu olmak mutsuz olmak biz insanların istediği ama yaşadığı vs. Bu kadar güzel anlattığınız için teşekkürler .. Bu kadar güzel anladığınız için teşekkürler ..

Avatar
Doç.Dr.Turgut Ortak 2016-09-19 22:48:45

Yine farkli ve guzel bir bakis..Ne denir dogru söze...

Avatar
Havva Öztürk 2016-09-20 08:28:25

Bazen değer kıymet bilmek için kaybetmek lazım. Kübra hanım kalemine sağlık. Mutlu olmak yada mutlu görünmek çabasında olan herkese söylemek gerek önce insan olun sonra mutsuz olun. Bilinçli günler dileğiyle...

Avatar
Ayhan başar 2016-09-22 15:52:44

Evet bazen tamda bu olmalı insan, tebrikler