banner388

Yerelden Güncele Tınısal Arayışlar

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu’nda düzenlenen panele öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Yerelden Güncele Tınısal Arayışlar

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Konferans Salonu’nda düzenlenen panele öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

03 Mayıs 2016 Salı 14:37
Yerelden Güncele Tınısal Arayışlar
‘’ GEÇMİŞ İLE BAĞ OLUŞTURCAĞIZ ‘’

Panelde konuşan OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Panel Başkanı Doç. Dr. Muzaffer Özgü Bulut, “ Tını, sözlükte türlü müzik araçlarının verdiği sesleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan ses özelliğidir. Yerelden güncele tınısal arayışları bugün bir defa daha değerlendireceğiz. Tarih boyunca yerelden güncele tınısal arayışlar süregelmiş. Tınısal arayışların sonucunda da birçok müzikal sonuca ulaşılmış. Bugün burada besteci arkadaşlarımızla beraberiz. Tarihsel tınısal hareketlerle onların tınısal hareketleri arasındaki bağı oluşturacağız. Bu bağ içerisinde benim gördüğüm, herhangi bir yerel ezgiye bir tını atamak konusu ve özgün tını arayışı konularını işleyeceğiz ” dedi.

Daha sonra sırayla panelistler :
OMÜ 19 Mayıs Samsun Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eren Arın

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Berkant Gençkal

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Ayşegül Kostak Toksoy

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Revnak Yengi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Durak

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Kubilay Gürbüz

Besteci ve Müzisyen Serdar Ateşer de öğrencilere sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panele öğleden sonra da konser ile devam edildi.
  
      

 
Son Güncelleme: 28.07.2016 11:21
Anahtar Kelimeler:
OmüTınıMüzik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.