banner388
banner390
banner410
Kadın Dediğin...
Aslen Türk, uzun süre İstanbul’da yaşamış, hatırı sayılır yerlerde yıllarca üst düzey yöneticilik yapmış; daha sonra yurt dışına yerleşip,  orada yaşama kararı almış ve şuan geleceğe umutla bakan gençler yetiştirmek adına bazı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak hizmet veren bir kadınla tanışma fırsatı yakaladım.
Öncelikle anlattıkları karşısında başarısına hayran kalarak kendisiyle ilgili araştırma yapma gereği duydum. Ve okudukça, hakkında yazılanları gördükçe; kaleme kâğıda sarılıp o kadından bahsetmem gerektiğini düşündüm.
Hayatını kendini geliştirmeye adamış, hastane odasında bile okuma gözlükleri gözünde; önünde ders notlarıyla savaşan bir kadın o.
Üniversiteler bitirmiş, yüksek lisans, doktora hepsini tamamlamış; hala belki bir şey öğrenirim diye sohbet ederken gözlerini sizden ayırmadan dinleyen, egolarından tamamen sıyrılmış, bakışından kültür akan buna rağmen mütevaziliğinden asla ödün vermeyen, bilgi birikimi ile hayranlık uyandıran, bakışlarıyla gözlerinizi okşayan değişik bir kadın o.
Onu düşündüm ve etrafımda egosundan, havasından geçilmeyen; insanları kendi çapında sınıflandırma hakkını kendinde bulan üstelik baksan ‘’olmuş ’’ demek için kırk fırın ekmek yemesi gerektiği halde şaşırtıcı bir özgüven patlaması yaşayan kadınları düşündüm…
20 yaşından itibaren erkeklere ‘’potansiyel koca adayı’’ olarak görmeye başlayan genç kızlardan, ‘’ben kendi kendimi eğittim’’ düşüncesiyle ya da ‘’bu yaştan sonra benim neyime okumak’’ diye düşünen ve eğitimsizliğinden dolayı eğitimi hor gördüğünü düşündüğüm kadınlardan belki bir kaçı denk gelir, okur bu yazımı…
Doğarsın, büyürsün, evlenirsin, anne olursun, çalışır ya da çalışmazsın. Ne görev yaptığın, kimin karısı, kimin annesi, kimin kızı olduğundan daha önemli olan;  ‘’ben kimim’’ sorusunu kendine sorduğunda aldığın cevaptan mutlu olmandır… Mutluluk tatminle, tatmin başarıyla, başarı ise kendini geliştirmekle mümkündür.
Bu yazıma vesile olan kişi…;iyi ki tanıştım sizinle. Bakış açımı genişlettiniz, hayallerime katkı sağladınız ve gelecekle ilgili güzel şeyler düşünmeme sebep oldunuz. Dilerim sizin yaşlarınızda size benzeyen bir kadın olabilirim.
Çünkü;  kadın dediğin cesur olmalı,
Kadın dediğin kültürlü olmalı,
Kadın dediğin kendini önemsemeli,
Kadın dediğin fiziken ve ruhen yenilenmeye her zaman aç ve açık olmalı,
Kadın dediğin daha güzel görünmek için, dünyanın bir ucundan tek başına gelerek operasyona karar verip, cesaretiyle kendine hayran bırakmalı.
Çünkü bence ‘’KADIN DEDİĞİN’’ sizin gibi olmalı…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Pelin 2016-07-22 16:55:00

Mükemmel bir konu ve mükemmel bir yorumlama. Okurken tüylerimi diken diken eden bu yazıda dilerim her kadın benim gibi kendi değerini bir kez daha anlar...

Avatar
Doç. Dr.Turgut Ortak 2016-07-25 09:23:47

Senin gibi de olmalı önce. ..Sevecen, anlayışlı, vicdanli . ..

Avatar
Beyza 2016-07-24 12:38:31

Ellerine sağlık ablam yine güzel bi yazı olmus

Avatar
Meryem Asi 2016-07-24 12:58:11

Kadin olmak kendimizi onemsemek ayakta dimdik durmak yazilanlari okurken bile daha guclu olmaliyim diye dusundum ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi emeginize saglik yazilarinizin devamini bekliyor olacagim

Misafir Avatar
salis 2016-07-24 20:33:25 @Meryem Asi

Yuregine saglik cok guzel bir yazi
Ayakta durmak ve dimdik olmak onemli

Beğenmedim! (0)
Avatar
Nese 2016-07-24 13:43:33

Cok guzel bir yazi kadin hersey...Her zaman ogrenmeye ac olmaliyiz...Yazinda bahsettigin hanimefendiyi cok merak ettim...Sevgiler,saygilar boylesi guzel bir yaziya ilham olan KADİN a..

Avatar
Yusuf 2016-07-24 21:11:20

Tebrikler...

Avatar
kartal 2016-07-25 09:08:25

tek kelimeyle süper,kalemine sağlık.

Avatar
Sevda 2016-07-27 14:13:31

Umarım bizlerin de karşısına hep böyle insanlar çıkar.. yolumuza ışık tutan.. kendini kaleme aldıracak kadar etki eden güzel insanlar.. Kalemine sağlık..