banner388

İple yüz germe son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz uygulamalardan biridir. Ameliyat gerektirmemesi, uygulama kolaylığı ve iyileşme süresi göz önünde alındığında cazibesi de artmaktadır. Peki yaşlanma karşıtı birçok ameliyatsız uygulamalar mevcutken ip estetiği bunların arasından nasıl sıyrılır? Lifting; yani kaldırma etkisi çok kuvvetli olduğundan gevşemiş dokuyu toparlamada oldukça başarılıdır. İşlem bittiği anda fark görüldüğünden daha tatmin edicidir. Diğer uygulamalara nazaran etki süresinin uzun olması da tercih sebebidir.

Hangi bölgelere uygulanabilir?

En çok bozulmuş çene hattını toparlamada ve boyun germede başarılıdır. Yanaklarda sarkma sonucu belirginleşen gülme çizgisini iyileştirir. Dudak üstü sigara çizgilerinde iyileşme sağlar. Kaş asmada ve elmacık hattını belirginleştirmede de oldukça etkilidir.

İşlem ne kadar sürüyor?

Krem anestezisi sağlandıktan sonra iğneler aracılığıyla ipler uygun bölgeye yerleştirilir. Yapıldığı bölgeye göre değişmekle beraber 1-1.5 saatlik zaman dilimi yeterli olmaktadır.

Etkisi ne kadar devam eder?

Kullanılan iplere ve uygulandığı bölgeye göre 1.5-2 yıl etkisi devam etmektedir.

Tekrarlanabilir mi?

Kullanılan iplikler eriyebilir ve dokuya uyumlu olduğundan tekrar edilmesinde hiçbir sakınca yoktur.

İpler içeride ne kadar süre kalıyor?

Yaklaşık olarak 3 ila 6 ay içerisinde erime tamamlanır ancak etrafına örülen kollajen ağlarının etkisi iki yıla kadar sürmektedir.

Kimlere yapılamaz?

Kanama problemi olanlarda

Kontrolsüz şeker hastalığı olanlarda

Uygulama bölgesinde aktif yarası olanlarda

Otoimmün hastalığı olanlarda

Hamilelerde yapılması önerilmemektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.