banner388
banner390
banner410

Tarihin 1991 Yılının Aralık ayını gösterdiği sırada, Azerbaycan Türk'lerinin yaşadığı KERKİCAHAN kasabasının Ermenilerin eline geçmesinden sonra, HOCALI kasabasını, Ruslarında askeri yardımıyla Ermeniler sıkı bir abluka altına aldılar. Kasabanın kara yolu ulaşımı Ermenilerin kontrolüne geçmiş, bir tek hava yolu ile ulaşım imkanı kalmıştı.

20 Kasım 1991 tarihinde bölgede içinde Azerbaycan Türk cumhuriyeti devlet adamlarının çoğunlukta olduğu, ( İçerisin de Rus ve Kazak yetkilileri ve askeri diplomatları da vardı.) helikopter Ermeniler tarafından vurulmuş 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan bu olaydan sonra bölgenin hava yolu da kapanmıştır.

Bu sıralarda HOCALI, devamlı Ermeniler ve onları destekleyen Ruslar tarafından özellikle de sivil halk bombalanıyor, Gazı ve elektrikleri kesik ahali yaşlı, kadın, çocuk demeden ölüme gönderiliyordu. Hocalı halkı, bir yandan açlıkla, bir yandan soğukla boğuşurken bir yandan da gökyüzünden yağan, ölümle mücadele ediyordu. Bir yandan açlığın ve soğuk havanın maneviyatını bitirdiği halk, ölüme terk edilmiş gibi, 160 kişiden oluşan ve hafif silahlarla derme çatma donatılmış OMON polis gücü tarafından korunmaya çalışılıyordu. Bu 160 kişilik çekirdek birliğe yardımcı birlik gönderildiği söylense de bu 200 kişilik birlikte, işgalci Ermenilerin kuşatmasını yaramamıştır.
26 Şubat 1992 günü, Hocalıya her koldan hücum eden Ermeni kuvvetleri ve çetecileri, genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden savunmasız ve silahsız halkı insanlık dışı şekillerde katlediyor, 3-4 yaşlarında çocukların karınlarını deşiyor, param parça edip, gövdesinden ayırdıkları çocuk kafalarını futbol topu gibi tekmeliyorlardı. Caniliğine, kalleşliğine ve cinayet heveskar lığına dünyada hiçbir milletin çatamayacağı Ermeni işgalcileri, katlettikleri Azerbaycan Türklerinin cesetlerini Meydanlarda toplayıp yakıyorlardı. Ermeniler ceset yakma işini bizzat sonradan başkan seçilen, Sarkisyan'ın emriyle resmi ve üniformalı askerlerine yaptırıyorlardı. İsterseniz bunu Sarkisyan'ın bizzat ağzından dinleyelim.
İngiliz araştırmacı Thomas de Wall'un yaptığı söyleşide Sarkisyan şöyle diyordu, " Azerbaycanlılar Ermenilerin sivil halka karşı katliam yapmayacağını düşünmekteydiler. Biz bunu Azerbaycanlılara Şaka yapmadığımızı göstermek amacıyla ibret olsun diye yaptık." Hocalı da yapılan " Soy kırımda " Azerbaycan resmi kurumları tarafından yapılan açıklamada, 106 kadın, 83 çocuk, 613 sivil, toplamda 1300 kişi, insanlık dışı ve vahşice cinayetlere maruz kalarak hayatını kaybetmiştir. 487 Ağır yaralı ve sakat, 1275 kişi esir düşmüş, 150 kişi ise ne olduğu meçhul olarak tarihe düştüler.

HOCALI SOY KIRIMI öncesi, 2605 aile ve 11.356 nüfusa sahip olan Hocalı kasabası, o dönemde bölgede yerleştirilen Ruslara ait 366.ncı  Motorize piyade alayının  desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Hiçbir zaman unutmamak gerekir ki, eğer  Ruslara ait 366 motorize piyade alayının desteği olmasaydı,  DAĞLIK KARABAĞ'da Ermenilerin işgali de yaptıkları cinayetlerde ve işledikleri " SOY KIRIM " da olmazdı. Hocalı soy kırımında Ermeniler kadar Ruslar da suçludur ve günah sahibidirler.

Daha dün;  Erzurum'da, Van'da, Merzifon'da, Sivas'ta kadın, çocuk, yaşlı ve savunmasız demeden, Türkiye Türklerini katleden, camilere toplayıp ateşe veren Ermeni, aynı Ermeni olduğunu, onları destekleyen ve günahsızlığını savunan Rus ta aynı Rus olduğunu sanki ispat etmiştir. 1900’lü yılların ilk çeyreğinde Türkiye'de ne yapmışsalar Dağlık Karabağ'da da aynılarını artırarak yapmışlardır.
Ermeni bir gazeteci olan, Daud Kheriyan  yazdığı kitabında " Ölüleri yakan Ermeni askerler Hocalıda 2 Mart günü ölüleri getiren kamyonu boşaltırken 10 yaşlarında bir kız çocuğunun tam ölmediğini gördüm, çok az nefes alıyor ve korkudan titriyordu, açlığına ve o soğuk havada yaralı olmasına rağmen yaşıyordu. Ama ölüleri yakacak Ermeni asker, Tigranyan kızı kolundan tuttuğu gibi öteki cesetlerin üstüne fırlattı ve sayıları yüzden fazla olan, bütün cesetleri yaktılar. "
Yine başka bir gazetecinin anlattığı kan donduran bir acı ve kahreden olay,
" Ellerinden ağaca bağlanan hamile bir kadının karnındaki çocuğun erkek mi, kız mı olduğuna iki ermeni askeri yazı tura oynadılar ve kadının karnını kasatura ile yardılar, bebeği çıkarıp cinsiyetine baktılar. Kazanan asker sırıtarak kaybeden askere sordu: - bunu nasıl doyuracağız diye, kaybeden bebeği kazanan askerin elinden kaparak kasaturası ile can çekişen kadının göğsüne sapladı ve bağırdı, - doyur çocuğunu.
İşte, burada milyarda birini anlatmaya çalıştığım HOCALI VE KARABAĞ böyle işgal edildi ve soydaşlarımız buna benzer şekillerde katledildi.
UNUTMAYALIM VE UNUTTURMAYALIM Kİ,

Hocalı, asla bir düzenli ordu savaşı değildir. Hocalı resmen, SOY KIRIMDIR.
Hocalı, bir cinayet veya terör hareketi de asla değildir. Hocalı resmen SOY KIRIMDIR.
Çünkü; Hocalı da bir millet kadınıyla, çocuğuyla, kundak da bebeleriyle ve savaşmayan sivilleriyle yok edilmiştir. HOCALI SOY KIRIMDIR.
Hocalı, sadece Azerbaycan Türklerinin acısı da değildir. Hocalı, damarlarında Türk kanı taşıyan her ferdin acısıdır. Bu acıyı yüreğinde hissetmeyen bir insanın, ben Türküm deme hakkı yoktur.
Hocalı:  hala Ermeni işgali altında ise, bunun utancı sadece Azerbaycan Türklerinin değildir. Bu alnımıza kara leke olarak yapışan utanç, kendini Türk diye adlandıran herkese aittir.
Bu satırların yazarı o günleri, o mahallerde yaşadığı için; Milyar dolarlar harcayarak olimpiyatlar yapanları ayakta alkışlayan Azerbaycan Türklerine son sözüm, " Efendiler unutmayın: "Dünyada yenik milletin oğlu olmaktan daha ağır bir yük yoktur. Yenik milletin oğullarının eğlenmeye, gülmeye ve öğünmeye asla ve kat'a  hakkı yoktur. Bilmelisiniz ki, yarın çocuklarınızın yüzüne bakacak yüzünüz olmayacak, tabi o yüce vatan sevdalısı ruhuna sahip iseniz."

HOCALI DA KARANFİL KOKULU SEMAVER ÇAY İÇECEĞİMİZ GÜNLERDE BULUŞMA DİLEĞİYLE...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Eren Arslan 2017-02-27 09:45:16

Nerde varsa Ermeni, ölmeli gebermeli !

Avatar
Mehmet yalçın 2017-02-27 11:44:02

Elinize sağlık. Acaba ne zaman ders alıp kendimize geleceğiz.

Avatar
Havva Yılmaz 2017-02-27 12:06:55

İnsanlar bütün ayrımcılığın üzerinde olan bir varlıktır...doğa,hayvan yada insan..zarar veren insan olmamıştır...hocalıda olanı anlatmaya lugatım yetmiyor..kayıtsız kalmadığınız için sizi kutlarım..saygılar

Avatar
abdullah sarikilic 2017-02-27 10:36:09

Ulkemde Turkluk oksuz kalmasin Zor donemlerden geciyoruz vede osmanli ipmaratorlugunun son donemleri gibi sanki bir yandan avrupa bir yandanamerika rusya vede arap devletleri Turkiyenin zayif dusmesi icin caba gosteriyorlar icimizdeki donme devsirme olan ic vede dis guclere karsi Turk milleti olarak birlik olmaliyiz Buda ancan Ataturkun nutkunu iyi okuyup anlamakla olur birlik olmaliyiz Turkun turkten baska dostu yok Turkluk biterse vatan zor durumda kalir Allahim bu milleti vede Turklugu oksuz birakmasin

Avatar
AYŞEN PEKİNCE 2017-02-27 11:03:57

Yazıyı okurken sanki o anı yaşadım.Cenneti cehennemı ölümden sonra aramamak gerek.Bazen yaşarken de cehennem içinde içinde bulabiliyoruz kendimizi.Bunları yapan nasıl insan olabilir aklım almıyor...

Avatar
Şöhrət Abdulla 2017-02-27 11:07:15

Elinize sağlık,ama orda yaşananların binden biri,insanlıq böyle vahşet ,boyle bir acı görmemişdi.Bu lekeyi silmek bize düşer oğullarımıza düşer erlerimize düşer.Allah yardımçımız olsun.

Avatar
İsmayıl B. 2017-02-27 12:23:16

Yazı için teşekkürler.

Avatar
Hülya Semizoğlu 2017-02-27 13:09:33

Her yazınızda bilgi dağarcığımızda bir şeyler biriktir,yoruz. Sağolun ve her zaman bizimle olun. Hocalı hakkında çoğumuz hiçbir şey bilmiyorduk. Dizlerimiz titredi üzüldük ve yüreğimiz yandı. Nur içinde yatsınlar ölen kardeşlerimiz.