Dolar/TL gün içerisinde rekor kırdı. Borsa Haftayı yükselişle tamamladı
Güne 3.48 seviyelerinden başlayan kur kademeli yükselişle rekor kırdı. Gün içerisinde 3.59 TL'li aşan kur günü  %0.38  artışla 3.51 TL ile günü kapattı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü %1,20 artışla 73.390,94 puandan tamamladı.

Moody's Türkiye'yi Takvime Almadı
Türkiye ile ilgili değerlendirme açıklamasını beklenen Moody's de bu değerlendirmenin takvimden çıkardığını duyurdu. 23 Eylül'de Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılabilir düzey' olan 'Baa3'ten bir basamak aşağıda olan 'Ba1'e düşürmüş ve not görünümünü 'durağan' olarak belirtmişti. Borsa İstanbul tüm nakdi varlıklarını Türk Lirası'na çevirdi Borsa İstanbul tüm nakdi varlıkların TL'ye çevrildiğini duyurdu. Konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;  "Borsa İstanbul A.Ş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı çağrıya destek mahiyetinde, 2 Aralık 2016’dan itibaren tüm nakdi varlıklarının Türk Lirasına çevrilmesine ve Türk Lirası hesaplarında tutulmasına karar vermiştir."

Yılın Belediye Başkanı Ödülü Cemal Akın'ın Oldu
Ankara Yön Engelsiz Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 3. Engelsiz Sanat Ödülleri kapsamında engellilere verdiği destekten dolayı Yılın Belediye Başkanı seçilen Belediye Başkanı Cemal Akın, Ankara Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende ödülünü teslim aldı.

Google 2016’nın en iyi mobil uygulama ve oyunlarını açıkladı
Google, uygulama mağazası Google Play Store’da birbirinden farklı tüm kategorilerde en iyilerini sıralandığı listeyi açıkladı. Listeyi aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
http://bit.ly/2gfOu0w

Twitter, Yes’i satın aldı
Twitter, insanlar arasındaki ilişkileri geliştirmeye ve daha da yakınlaştırmaya çalışan ürünler geliştiren Yes, Inc adlı girişimi satın aldı. 
Kaynak ( http://yesitsyes.com/joining-twitter/ ) 

2016 Instagram’da Fotoğrafların Değil Müzisyenlerin Yılı Oldu
Çıktığı günlerde fotoğraf karelerin ,anılarımızın ve yaşananların paylaşıldığı en popüler uygulama Intagram'da 2016'ın enlerini açıklamasının ardından artık fotoğraflar popüler değil müzisyerler oldu. Instagram’da en çok takipçiye sahip müzisyen Selena Gomez, 50 milyondan fazla takipçi kazandığı 2016’nın yıldızı oldu. Instagram’a göre 2016’nın en çok beğeni alan beş paylaşımının beşi de Selan Gomez’e aitti.

Türkiye Futbol Federasyon'undan Chapecoense kararı
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, bu hafta liglerde oynanacak tüm müsabakalarda Chapecoense takımı oyuncuları ve yetkilileri anısına saygı duruşu yapılacağı ifade edildi. 

Trabzonspor'dan Nevzat Aydın ile ilgili açıklama
Trabzonspor yöneticisi Nevzat Aydın,  "Yönetim kurulundaki futbol ile ilgili görevlerimden çekilme kararı aldım." dedi. Trabzonspor Kulübü'den yapılan açıklama da  "Sayın Başkan Yardımcımız Nevzat Aydın, daha önce Başkanımız, Teknik Direktörümüz ve scout ekibimiz ile beraber yürüttüğü futbolla ilgili görevlerinden ayrılmıştır. Bugüne kadar göstermiş olduğu yoğun gayretler nedeniyle Başkan Yardımcımız Nevzat Aydın'a çok teşekkür ederiz. Yeni görev dağılımında kulübümüze başka alanlarda katkı sağlamaya devam edecektir. Ayrıca scout ekibimizin sayısında düzenlenme yapılarak 4 kişilik bir grup halinde planlamaya gidilmiştir. Ekip ihtiyaç ve şartlara göre daraltılıp çoğaltılabilecektir. Bundan sonraki süreçte futbolla ilgili kararlar Başkan, teknik direktör ve scout ekibi tarafından sevk ve idare edilecektir."

2025 Yılında Dizel Araçlar Yasaklanacak
Paris, Madrid, Atina ve Meksiko belediye başkanları en geç 2025 yılında tüm dizel binek araçları ile ağır vasıtaların kullanımının kentlerinde yasaklanması konusunda anlaştı.Yasaklama kararı kentlerde "hava kalitesinin yükseltilmesi,alternatif ulaşım araçları ile alternatif yakıtlardaki gelişmelerin hızlandırılmasını" amaçlıyor.

Samsun'da Kerimcan Durmaz'a Saldıranlar Polise Teslim Oldu
Konser için gittiği Samsun'da sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz'a saldıran 4 şüpheli bugün teslim oldu. Polis Merkezi'nden çıkarılarak adli tabibe götürülen şüpheliler, "Tek gözlü canavarlar bilsin, bu gençlik herşeyi biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bahçeli'ye sesleniyoruz. RTÜK bunları kaldırsın. Gençliğimizi i... yaptılar. Bunu herkes bilsin" dedi.

Andy-Ar  Ülkenin Nabzını Tuttu
ANDY-AR, projeye katılanlara “Siyasi duruş olarak kendinizi nasıl tanımlarsınız?” diye sordu.Bu soruya %19.3 oranında katılımcı, “Atatürkçü”cevabını verdi. İkinci sırada ise %14.6 ile “Milliyetçi” çıktı. Bunu %8.2 ile “Muhafazakâr”, %7.5 ile “Türk milliyetçisi” takip etti. %6.9 “Demokrat”, %5 “İslamcı”, %4.6 “Sosyal demokrat”, %3 “Dindar”, %2.6“Muhafazakâr demokrat”, %2.4 “Laik” ve %2.1 de “Sosyalist” olarak kendisini tanımladığını ifade etti. Seçmenlere “Türkiye sizce iyiye mi yoksa kötüye mi gidiyor?” diye sordu. Katılımcıların %51.3’ü, “İyiye gidiyor” dedi. %42.9 ise “Kötüye gidiyor” yanıtını verdi. %5.3, “Fikrim yok, bilmiyorum” cevabını verdi. Sonuçlarına göre; AK Partili seçmenin %79.1’i “İyiye gidiyor” dedi. CHP’li seçmenin %85.3’ü, HDP’lilerin %80.9’u ve MHP’lilerin %45.8’i ise “Kötüye gidiyor” yönünde fikir bildirdi.

Damat Adayı, Gelin Adayını Mini Eteği Yüzünden Reddetti
Zuhal Topal'ın sunduğu izdivaç programında damat adayı Serkan, kendisi için gelen gelin adayını giydiği mini etek yüzünden reddetti. Kendisinin kıskanç olduğunu ve gelin adayının bu kıyafetinin uygun olmadığını belirten Serkan, "Elin sürekli önünde. Kıpırdatamıyorsun bile" diyerek gelin adayını reddetti.

Avrupa Şampiyonası Samsun'da Yapılacak! 
FIBA U18 Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası 16-22 Aralık 2016 tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek. U18 Genç Erkek Milli Takımı, 1 hafta öncesinde kente gelerek kampa girecek. B Grubunda bulunan Türkiye'nin rakipleri Almanya,Finlandiya ve Yunanistan olacak.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.