banner388

TEDES Paraları Bakın Kimleri Zengin Etmiş

Yollara kurulan hız tuzaklarıyla vatandaşa fahiş cezalar kesen ve pilot olarak 7 ilde kurulan TEDES'in ihalelerinin birçoğunu FETÖ'cü şirketlerin kazandığı tespit edildi.

TEDES Paraları Bakın Kimleri Zengin Etmiş

Yollara kurulan hız tuzaklarıyla vatandaşa fahiş cezalar kesen ve pilot olarak 7 ilde kurulan TEDES'in ihalelerinin birçoğunu FETÖ'cü şirketlerin kazandığı tespit edildi.

24 Eylül 2016 Cumartesi 10:48
TEDES Paraları Bakın Kimleri Zengin Etmiş

TEDES ihalelerini FETÖ şirketlerinin kazanmasının altında Polis Bakım Yardım Sandığı (POLSAN) yatıyormuş ve 2012'de başlayan uygulamanın ihaleleri, o dönem FETÖ'cülerin elinde bulunan POLSAN tarafından yönlendirilmiş. Sabah Gazetesi'nin ulaştığı belgelere göre, il belediyelerince yapılan ihalelerin şartnamelerine POLSAN tarafından 'olur' verilmiş ve TEDES sistemindeki kamera ile radarları POLSAN'ın iştiraki POLTES Robot tarafından tedarik edilmiş. Yapılan  ihalelerde FETÖ'cü şirketlerin önünü açtı. TEDES ihaleleri şartnamesini belediyeler hazırlıyor, fakat Polis Bakım Yardım Sandığı (POLSAN) şartnamelere uygunluk belgesi veriyor. Hangi şirketin ihaleyi alacağına ise belediyeler karar veriyor.

TEDES'in uygulandığı Malkara, Uşak ve Banaz ihalelerini alan Abalıoğlu Açıkkart şirketi oldu ve Abalıoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Baha Abalıoğlu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandı.

 ORDU

Ordu'daki TEDES işletmelerini ise Pegasus Elektronik aldı ve POLSAN FETÖ'cülerden temizlendikten sonra yeni gelen yönetim bu şirketten şüphelendi. Pegasus Elektronik'in ortağı Cenk Karakaya'nın FETÖ'nün dünya imamlarından Barbaros Kocakurt'un kardeşi Mehmet Tahir Kocakurt'un ortağı olduğu tespit edildi ve Haziran ayından itibaren Pegasus Elektronik'e malzeme satışı durdurulup, şirkete de kayyum atandı.
 
POLSAN, 15 Temmuz'dan sonra sahipleri hakkında FETÖ'ye finans sağladığı gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarılan Highway Outlet şirketine ortak yapılmış ve POLSAN'ın denetim kurulu başkanlığını bir dönem FETÖ'nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün akrabası Saim Öksüz yapmıştı. TEDES sisteminin gündeme geldiği 2012'de POLSAN'ın yönetiminde FETÖ'cü isimler yer alıyordu ve 2012'de MOBESE ve TEDES'in altyapı kurulması işi de Sirius Savunma'nın sahibi, FETÖ'nün dünya imamlarından Barbaros Kocakurt'un kardeşi Mehmet Tahir Kocakurt'a verilmişti. 12 Temmuz 2014 tarihinde yapılan genel kuruldan sonra POLSAN'ın yönetimi daha önce FETÖ'nün meslekten uzaklaştırdığı emniyet müdürleri Mustafa Gülcü ve Faruk Ünsal'a devredildi ve eski yönetim tutuklandı.

 FETÖ'cü şirketler, dönemin POLSAN yönetiminin koruması altında aldıkları TEDES ihalelerinde milyonlarca liralık vurgun yaptılar ve vatandaştan haksız yere toplanan paraları Pensilvanya'ya gönderdiler. Ordu'da 10 ayda yaklaşık yarım milyon sürücüye ceza kesildi. Kesilen cezaların yüzde 70'i Maliye Bakanlığı, yüzde 15'i belediye, yüzde 15'i ise işletmeci şirketin kasasına gidiyor ve işletmeci şirketlerin TEDES'ten gelen yüzde 15'lik gelirin 10'unu da  FETÖ'ye aktardığı ileri sürülüyor.

Kaynak: Sabah

Haberde adı geçen Saim Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz ile herhangi bir bağının olmadığı bildirilmiştir.



 
 

Son Güncelleme: 31.10.2016 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.