banner388

TEDES Kaldırıldı! Peki Kesilen Cezalar Ne Olacak?

Yüz binlerce insanı mağdur eden TEDES uygulaması sonunda kaldırıldı. Sadece Ordu'da yarım milyon araca ceza kesilen bu tuzak uygulamadan ceza yiyenlere ne olacak, paraları geri ödenecek mi?

TEDES Kaldırıldı! Peki Kesilen Cezalar Ne Olacak?

Yüz binlerce insanı mağdur eden TEDES uygulaması sonunda kaldırıldı. Sadece Ordu'da yarım milyon araca ceza kesilen bu tuzak uygulamadan ceza yiyenlere ne olacak, paraları geri ödenecek mi?

10 Eylül 2016 Cumartesi 15:50
TEDES Kaldırıldı! Peki Kesilen Cezalar Ne Olacak?

İlk pilot il olan Ordu’da sadece 10 ayda yarım milyon araca ceza kesilen hakkında şarkılar bile yapılan uygulandığı tüm bölgelerde halkın yoğun tepkisine yol açan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi(TEDES) kaldırıldı. TEDES'i tuzak radar olarak nitelendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, elektronik radar sistem uygulamasının kaldırıldığını şu sözlerle açıkladı:
“Yol güzergahlarında 2013'de daha az kaza olsun, denetimi elektronik olsun diye kurulan bu sistemin belki de yanlış yorumlanmasıyla vatandaşlarımız sıkıntı çekmektedir, bunun bilincindeyiz. Radar uygulamalarının ve bir takım elektronik denetimlerin özellikle ağır bir ceza ile karşı karşıya bıraktığı vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum ki hükümetimiz yeni bir düzenleme yapmış, bugün de Maliye Bakanlığıyla, Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz arasında 10 gün içerisinde yürürlüğe girebilecek bir protokol imzalamıştır. Öyle tuzak radar uygulaması, elektronik radar uygulaması artık sona ermiştir. 500 metre öncesinden uygulamayı vatandaşa giydiren, öyle istedikleri yere elektronik radar koyulabilecek bir anlayışı ortaya kaldırabilecek yönetmeliği veya üst üste cezaları gerçekleştirebilecek yönetmeliği düzeltecek bir anlayış getirdik, yani her 300 metrede bir, 1 kilometrede bir ceza anlayışı bitmmiştir. Bu konuda tabiki vatandaşlarımızın bizim ortaya koyduğumuz bu sürece karşı daha dikkatli olmaları gerekmekte, aynı yerden giderken üst üste kesilen cezalarla ilgili fiil tek fiildir. 10 kilometreden sonra yine aynı şey olursa o zaman yeni bir değerlendirme yapılabilir.”

Pilot il olarak seçilen Ordu'da 18 Kasım 2015 tarhinden itibaren uygulanmaya başlanan TEDES, sırasıyla Tekirdağ Çorlu, Uşak'ın Banaz, Çorum'un Osmancık ilçeleri ile Gaziantep, Kayseri, Edirne ve Bilecik'te uygulandı. Bu uygulamada mağdur olan illerin başında Ordu geliyor. Ordu'daki TEDES sistemi Ünye girişinden başlayarak kurulan 9 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. Adeta sıralı tuzak gibi kurulan sistem yüzünden bu yoldan geçip de ceza yemeden kurtulan sürücü yok derecede. Bunun sebebi ise tabelada 110 kilometre olan hız limiti, 150 metre sonra 50'ye ya da bir anda 30'a kadar iniyor. TEDES'te cezalar 280 TL'den başlayıp 4 bin 500 TL'ye kadar ulaşabiliyor. Ordu'da sadece 10 ayda 468 bin araç sürücüsünü ağına düşüren tuzak vatandaşlardan da büyük tepki görüyor. Kesilen bu cezalar yüzünden insanlar Ordu'dan geçmeye korkar hale geldi. Bir gidişte birden fazla yüksek oranda ceza yiyen sürücülerin TEDES kaldırılacak kararından sonra akıllarındaki tek soru 'Peki ödediğimiz paraları geri alabilecek miyiz?' oldu.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yasağın kalkmasına sevinen sürücüler şimdi de paralarını geri alabilmek umudunda. İçişleri Bakanı'nın bile TEDES uygulamasını tuzak radar sistemi olarak değerlendirdiği bu durum karşısında sürücülerin bu talebi çok da haksız değil! 

Yaptığımız haberlerle mağdur olan yüzbinlerce insanın sesi olmaya çalıştık, konunun bundan sonraki takibi de yapmaya devam edeceğiz.




 

Son Güncelleme: 10.09.2016 16:47
Anahtar Kelimeler:
OrduTEDESTedes Cezaları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CANER BÜYÜK BERKER 2017-05-31 10:28:10

BİZ BU DEFA GÖNÜL VERDİĞİMİZ AK PARTİYE GÜCENDİK HAYİR DEDİK GELECEKTEDE HAYIR DİYECEĞİZ.BELKİ GELECEK OLAN BİZ MAĞDURLARI SESİNİ DUYAR.

Misafir Avatar
CANER BÜYÜK BERKER 2019-01-24 15:28:14 @CANER BÜYÜK BERKER

İŞTE GENE SEÇİMLER GELDİ BU SEFER YERL BEN VE YAKINLARIM ,BİZİ OSMANCIK TA DÜDÜKLETTİREN VE VATANDAŞINA BİZLERE SAHİP ÇIKMIYAN AKP YE BU SEFERDE YEREL SEÇİMLERDE OY VERMİYECEĞİZ.MAHKEMEDENDE 2,5 YILDIR MÜSFET ,MENFİ CEVAP YOK.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Müslümanın müslümanı soyduğu bir ülke belediye 2016-09-23 01:11:27

Müslümanın atı soyduğu müslümanı soyduğu bir ülke belediye Başkan'ları Allah'a havale ediyorum sizi

Misafir Avatar
CANER BÜYÜK BERKER 2018-04-22 14:35:00 @Müslümanın müslümanı soyduğu bir ülke belediye

EH ARTIK SIRA BANA VE YAKINLARIMA GELDİ .OSMANCIKTAN 62 KM. GEÇMİŞİM VE DEFALARCA CEZA ÜSTÜNE CEZA, 3500TL YAPILANDIRDIM MALİYE YE ÖDEMEKTEYİM KİMSE BİZE SAHİP ÇIKMADI AKP YE HÜKÜMETE KÜSTÜK.OY VERMİYECEĞİZ.SLM.

Beğenmedim! (0)
Avatar
canerbüyükberker 2017-08-19 12:06:31

OSMANCIKTAN CANIM YANDIĞINDAN BU TARAFA BİR YILDIR YAZIYORUM. SESİMİ DUYAN BİR YETKİLİ OLURMU DİYE AMA NERDE EE.CANIMI YAKAN KADI (HAKİM)KİMİ KİME ŞİKAYET EDECEN HEPSİ ŞEBEKE GÖZ YUMUYORLAR.AMA GÜN OLA HARMAN OLA .SEÇİMLER HELBET GELECEK.

Avatar
Seyfettin gunaydin 2016-09-20 12:20:37

Fetocular dan paramızı geri istiyoruz

Avatar
rize,artvin,trabzon,giresun 2016-09-24 13:15:18

Yaaa enver bey dağdan yüksek tepeler var ...trabzonlu ve rizelileri soymak için tuzak kurarsan trabzonlu bir bakan gelir tuzağını başına yıkar.....

Avatar
Baran doğru 2017-01-14 01:51:29

İstanbul dan geldim Osmancık Çorum ordu ve halen gelmeye devam ediyor İstanbul'a geldim 500 YTL mazot yaktım 600ytl ceza ödedim yerli turist olarak sorarım size bir daha acaba gelirmiyim sizce inanın yolda nerenin nesi meşhur ise aldık ama bir daha mı yemin ettim geçmiyecem

Avatar
CANER BÜYÜK BERKER 2017-10-14 15:12:16

YAKLAŞIK 13 AYDIR YAZIYORUM DA YAZIYORUM .BELKİ BİR YETKİLİ BİZLERE ACIR DA YARDIMCI OLUR NERDEEEE.AMA BİZİ SOYANLARA HEY NE YAPIYORSUN DEMEDİLER.EH BİZLERDE SEÇİMLERDE AİLECE TÜM YAKINLARIMIZLA GÖNÜL VERDİĞİMİZ AKP YE OY VERMİYECEĞİZ.SAYGILAR

Misafir Avatar
CANER BÜYÜK BERKER 2018-03-21 14:41:22 @CANER BÜYÜK BERKER

çok sayın cumhurbaşkanımız ,Allah sana sıhhatli uzun ömür versin.BU OSMANCIK BELEDİYESİNİN VATANDAŞA ATTİĞI KAZIKTAN .HABERİN YOK Kİ OLSA ZAATEN ONU KATLARSIN.BİZ MAĞDURLARA SAHİP ÇIK LÜTFEN ,SAYGILAR.

Beğenmedim! (1)
Avatar
CANER BÜYÜK BERKER 2017-10-25 15:10:48

BENCE ÇOK SN. CUMHUR BAŞKANIMIZ İVEDİLİKLE İNSANLARIN KANINI EMEN VANPİR OSMANCIK BELEDİYE BAŞKANINI HEMEN HEMEN İVEDİLİKLE İSTİFA ETTİRMESİ LAZIM.SLM