banner388

Tavuk Öyle Bir Yerde Yumurtluyor Ki!

Darende'nin ilçesindeki yaşayan bir kişi 4 tavuğundan birisi, kümes de yumurtlamak yerine evin balkonunda üzerinde minder olan bir sandalyede yumurtluyordu.

Tavuk Öyle Bir Yerde Yumurtluyor Ki!

Darende'nin ilçesindeki yaşayan bir kişi 4 tavuğundan birisi, kümes de yumurtlamak yerine evin balkonunda üzerinde minder olan bir sandalyede yumurtluyordu.

28 Haziran 2016 Salı 14:47
Tavuk Öyle Bir Yerde Yumurtluyor Ki!

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı olan Yeniköy Mahallesi’nde  yaşamlarını sürdüren 75 yaşındaki Şaban ile Cennet Dindar çifti kümeslerinde beslemiş olduğu ve ‘Beyaz’ adını verdikleri tavuk, yumurtlamak için öyle bir yeri kendisine yuva olarak seçti ki.  Kümesteki bulunan diğer 3 tavukla beraber yaklaşık olarak 1 yıl önce yumurtlamaya başlamış olan ‘Beyaz’, sahibinin evinin balkonunda dinlenmek için bırakmış olduğu ve üzerinde bir tane minder olan sandalyeye yumurtladı.İlk başlarda bu durumu normal olarak karşılayan Şaban ve Cennet Dindar, biraz zaman geçtikten sonra tavuğun sürekli olarak aynı sandalyeye gelerek yumurtladığını fark etti. ‘Beyaz’ adını vermiş oldukları tavuklarının da diğer tavuklar gibi kümese yumurtlamalarını isteyen ve bunun için çaba veren Dindar çiftinin denedikleri  bütün yöntemler sonuç vermedi. Dindar çifti her sabah kümesin kapısını açarak Beyaz'ın yumurtlayabilmesi için sandalyeye minderi sererek bekliyorlar. İlk başlarda  fark ettiğimde Beyaz kümeste yumurtlamaya alışır diye düşündüm ama sandalyeden hiç bir zaman vazgeçmedi. Çok uğraşlar verdik ama sandalyeden başka hiçbir yere yumurtlamadı. Şimdi ise her gün sabah erkenden kümesten çıkar çıkmaz balkona gidiyor ve yumurtluyor. Hava soğuk olunca da sandalyeyi eve alıyoruz. Şuanlık bu durumdan Beyaz da bizde mutluyuz. Sabah kahvaltısında sandalyeden yumurta alıp yiyoruz” dediler. Geçimlerini çiftlikten sağlayan Şaban Dindar ise sandalyeyi normalde balkonda dinlenmek amacı ile kullandığını belirtti. Sandalyedeki minderin de bir özelliğinin olmadığını belirten Dindar, “Tavuk rahatını seviyor bence. Buradan başka hiç bir yere yumurtladığını bu zamana kadar görmedim. Her sabah muhakkak 1 tane yumurtası var. Beyaz hiç şaşmaz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 28.06.2016 15:05
Anahtar Kelimeler:
YumurtaTavukKümes
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.