banner388
banner390
banner410
banner408

Sinop'un Yeni Valisi Öcalan'ı Takdir Ediyormuş

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle Sinop'a vali olarak atanan Hasan İpek'in Şırnak Valisi olarak görev yaptığı dönemdeki Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları şok etkisi yarattı.

banner269

Sinop'un Yeni Valisi Öcalan'ı Takdir Ediyormuş

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle Sinop'a vali olarak atanan Hasan İpek'in Şırnak Valisi olarak görev yaptığı dönemdeki Abdullah Öcalan hakkındaki açıklamaları şok etkisi yarattı.

10 Eylül 2016 Cumartesi 15:10
Sinop'un Yeni Valisi Öcalan'ı Takdir Ediyormuş

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle Sinop'ta Yasemin Özata Çetinkaya'dan boşalan koltuğa Merkez Valisi Hasan İpek atandı. Hasan İpek'in 2014 yılında Şırnak Valiliği yaptığı dönemde çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalardaki "Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Halkın bu yoğun ilgisine hiç kimse karşı çıkmasın istiyorum" ifadesi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Şırnak Valisi Hasan İpek'in açıklamasındaki diğer ifadeler ise şu şekilde:
"Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan’a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşılıyorum. Halkın bu yoğun ilgisine hiç kimse karşı çıkmasın ve lütfen bin yıllık kardeşliği yeniden tesis etmek için bu güzel adımı devam ettirsinler. Bunu temenni ediyorum ve bekliyorum. Şırnak halkı da, Kürt halkı da, Türk halkı da bunu bekliyor. Kısaca tüm Türkiye ve dostları bunu bekliyor."

Hasan İpek kimdir?


1959 Karabük doğumlu Vali Hasan İpek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Vali İpek, İnebolu, Cide, Koyulhisar, Aralık ilçelerinde kaymakamlık, İzmir, Kütahya ve Burdur illerinde vali yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, kaymakamlık mesleğine başladıktan sonra 1 yıl süreyle İngiltere de eğitim görerek NATO uzmanlığı yapmıştır. Japonya da afet yönetimi eğitimleri almış ve 17 Ağustos 1999 Marmara ve 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi başkanlığı görevlerini yapmıştır.  İpek ayrıca, İçişleri Bakanlığı Sivil savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 2003-2009 yılları arasında Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, 2009-2010 yıllarında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının kurucu başkanlığını yapmıştır. Vali İpek 17 Ağustos 2011 tarihinde Bayburt Valiliği görevine atanmış, daha sonra 2 Ağustos 2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Şırnak Valiliğine atanmıştır. Evli ve 3 çocuk babası olan Hasan İpek 16 Şubat 2015 tarih ve 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Merkez Valisi olarak atanmıştır.

 

Son Güncelleme: 10.09.2016 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin şahin 2016-09-11 18:27:17

1999da abdullah öcalanın sinop cwezaevinde yatmasını rahmetli başsavcı ibrahşm gürsesle önlemiştik.KADER UTANSIN .NE DİYEYİM Kİ?