banner388
banner390
banner410
banner408

PKK Karadeniz'de Rahat Durmuyor

Ordu'da yaşanan çatışmalar sonrasında dün gece de Giresun'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

banner269

PKK Karadeniz'de Rahat Durmuyor

Ordu'da yaşanan çatışmalar sonrasında dün gece de Giresun'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

01 Ekim 2016 Cumartesi 10:46
PKK Karadeniz'de Rahat Durmuyor

Dün gece Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk köyü kırsalında güvenlik güçleri ile 5 kişilik terörist grup arasında çatışma yaşandı ve çıkan çatışmada teröristlerden yaralananlar olduğu telsiz konuşmalarından belirlendi.

PKK'nın Karadeniz Açılım Grubu'nun yeni terör eylemlerinde bulunacağı istihbaratını alan güvenlik güçleri, Çanakçı ilçesi Karabörk köyü kırsalında dün gece pusu attı ve bu sırada bölgeden geçmekte olan 5 kişilik terörist grup ile sıcak temas yaşandı. Çıkan çatışmada yaralananlardan birinin Zinar kodlu telsizi kullanan ve bölgedeki grubun lideri olduğu öğrenilen 'Doğan Serhat' Kod adlı Celal Kaya olduğu tespit edildi. Kaya'nın durumu ağır ve gecenin karanlığından yararlanıp kaçan teröristlere yönelik takip sürüyor. Bu arada zaman zaman çatışma yaşandığı da bildirildi.

Bölgede 3 ayrı terörist grubun olduğu; üçe ayrılan terörist gruplara Zinar kodlu telsizi kullanan Doğan Serhat Kod adlı Celal Kaya, Zeynel kodlu telsizi kullanan Cudi Zaza kod adlı Mehmet Yakışır ve Zap kod adlı telsizi kullanan 'Türk Tarık' kod adlı Barış Öner'in liderlik yaptığı öğrenildi ve Celal Kaya'nın Trabzon ve Gümüşhane'de geçtiğimiz aylarda yapılan eylemlerinde sorumlusu olduğu bildirildi.

Son Güncelleme: 01.10.2016 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.