banner388
banner390
banner410
banner408

Eski Maliye Bakanı Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Kemal Unakıtan 70 yaşına vefat etti.

banner269

Eski Maliye Bakanı Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Kemal Unakıtan 70 yaşına vefat etti.

12 Ekim 2016 Çarşamba 09:04
Eski Maliye Bakanı Hayatını Kaybetti

3 dönem maliye bakanlığı yapan Kemal Unakıtan 70 yaşında vefat etti. 

Kemal Unakıtan kimdir?

1946 Edirne doğumlu Unakıtan, 1968 Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) mezunu. Üniversite eğitimi sonrası Maliye Bakanlığında Hesap Uzmanı olarak göreve başlayan Kemal Unakıtan, SEKA Genel Müdür Muavinliği, SEKA Genel Müdürlüğünden sonra özel sektöre geçip çeşitli sanayi kuruluşlarında, finans kurumlarında (Albaraka Türk Finans Kurumu), dış ticaret şirketlerinde Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu üyeliği ve yöneticilik yaptı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Unakıtan, 2002 yılında TBMM'ye girdikten sonra yine Erdoğan'ın inisiyatifiyle Abdullah Gül başbakanlığındaki 58. Hükümette Maliye Bakanlığı'na getirildi. 3 dönem boyunca Maliye Bakanlığı görevini devam ettiren Unakıtan, 1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu bu görevi Mehmet Şimşek'e devretti ve kendisi kabine dışında kaldı.

Son Güncelleme: 12.10.2016 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.