banner388

Bakanlık Açıkladı Onlara 1300 tl Maaş Verilecek

İşçiye işsiz kaldığı zaman gerekli olan "şartları taşıması durumunda maaş ödemesi yapılıyor. Buna benzer fon sistemi esnaflar için de yapılacak.

Bakanlık Açıkladı Onlara 1300 tl Maaş Verilecek

İşçiye işsiz kaldığı zaman gerekli olan "şartları taşıması durumunda maaş ödemesi yapılıyor. Buna benzer fon sistemi esnaflar için de yapılacak.

30 Ağustos 2016 Salı 14:12
Bakanlık Açıkladı Onlara 1300 tl Maaş Verilecek

İşçiye işsiz kaldığı zaman gerekli olan "şartları taşıması durumunda maaş ödemesi yapılıyor. Yapılan bu ödemeler işsizlik Sigortası Fonu'ndan yapılmakta. Buna benzer fon sistemi esnaflar içinde kullanılacak. Böylelikle dükkanını kapatmış olan esnaflara 130O TL'ye varan ödemeler yapılacaktır. İşsiz kalmış olan işçilere, çalışmadıkları dönemler geçimlerine katkı sağlaması için 659 lira ile 1318 lira arasında değişmekte olan tutarlar 'işsizlik parası' olarak ödenmekte. Ödenen işsizlik paraları devletin kasasından çıkmayıp, İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanmaktadır. Yani öncede işçiden alınmış olan bir havuzda toplanmış olan paralar ödeniyor. 10 aya kadar ödenmekte olan bu paralar yetmese de yeni bir iş bulana kadar yine işçi için önemli bir güvence oluyor.

ESNAF ÜVEY Mİ

Son zamanlar da esnafların gelirleri azaldı, işleri de eskisi gibi değil. Gelir olmadığı için ödemeleri de zorlaştı. Başka bir ifade ile esnaflar, sıkıntılı zamanlar yaşamaktalar. Bazı esnaflar ise kepenk kapatmak durumunda kalıyorlar. Bir sürü esnaf kepenk kapattığı  için Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın açıklamasında yer almaktalar. Bu sebeple esnaflar da güvence altına alınıp kendileri için 'Esnafİşsizlik Fonu' yapılmasını istiyorlar. 

KISA SÜRECEK

Büyük müjde Gümrük Bakanlığı tarafından geldi. Gümrük Bakanı olan Bülent Tüfenkci, "Esnaflar iflas edebiliyorlar. Nerede ise 1 yıla yakın oluşturulacak olan fona bağlı olarak esnafın kiralarını ödeyecek, eve ekmek götürebilecek bir gelirlerinin olmasını istiyoruz. Aynı işçilerimiz gibi. İşçiler nasıl ki işsizlik sigortasından yararlanıyorlar esnaflar da bu durumdan faydalansın istiyoruz. Bunun için çalışmaları yapmaktayız. Kısa zaman içerisinde bu konuyu hayata geçireceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 30.08.2016 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.