banner388
banner390
banner410
banner408

Atatürk’ü Anma Töreni

Gölbaşı Atatürk Anıtı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97'nci yıl dönümü anısına tören düzenlendi.

banner269

Atatürk’ü Anma Töreni

Gölbaşı Atatürk Anıtı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 97'nci yıl dönümü anısına tören düzenlendi.

27 Aralık 2016 Salı 14:55
Atatürk’ü Anma Töreni

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer’in katılımı ile düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve Başkan Duruay ile Kaymakam Esmer’in, Atatürk heykeline çelenk bırakması ile devam etti.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleye hazırlık için 19 Mayıs 1919’da, Samsun’da başlattığı yolculuğunu 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelerek tamamlamasından bu yana tam 97 yıl geçti. Mustafa Kemal ve arkadaşları, Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan sonra 26 Aralık 1919 önce Beynam Köyü'nde gecelemişlerdir. Ankara heyecanlıdır, Ankaralı heyecanlıdır. Gün Kızılca gündür. Kızılca gün Türk milletinin tarihin eski zamanlarından bu yana taşıdığı bir bağımsızlık mücadelesi, bir milletin haykırışının yansımasıdır. Millet ve memleket ne zaman sıkıntıya düşse o gün Seymen Alayı toplanır. Seymen Alayı 27 Aralık 1919’da da toplanmıştır. Ankara’nın her yerinden gelen binlerce hemşehrisinin yanı sıra; başta kıyafetini kuşanmış 3 bin atlı ve 700 yaya seymen dikmen sırtlarında Mustafa Kemal’i, hem de and vererek 'Seni görmeye, bu vatan uğruna ölmeye geldik' diyerek karşılamıştır. Ankara’nın Ankaralının atasına ve vatanına gösterdiği saygı, bağlılık ve heyecan hala aynı şevkle devam etmektedir. Ankara, vatan ve millet ne zaman dara düşse en önde atılacağını, her Kızılca günde var olacağını 15 Temmuz’da bedenlerini kurşunlara, tanklara siper ederek bir kez daha haykırmıştır. Bu aziz milletin bedeli kanla, gözyaşıyla ödenmiş vatanına kimsenin el uzatamayacağını tekrar vurgularken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişini kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi. 
 

Anahtar Kelimeler:
AtatürkSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.