banner388

‘’Yeşil Yol’’ 2018 Yılı Sonunda Bitiyor

Açıklamayı Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi ((DOKAP) İdaresi Başkanı Ekrem Yüce yaptı

‘’Yeşil Yol’’ 2018 Yılı Sonunda Bitiyor

Açıklamayı Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi ((DOKAP) İdaresi Başkanı Ekrem Yüce yaptı

14 Ocak 2017 Cumartesi 16:41
‘’Yeşil Yol’’ 2018 Yılı Sonunda Bitiyor

Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi maksadıyla planlanmış olan ‘’Yeşil Yol’’ projesi 2018 yılının sonunda biteceği açıklandı. Toplamda 9 ili kapsayan projede Doğu Karadeniz yaylaları birbirine bağlanacak.

‘’Yeşil Yol’’ projesi kapsamında ödeneği DOKA tarafından karşılanan yol çalışmalarıyla ilgili yapılan toplantıya DOKAP’a bağlı illerin yetkilileri katıldı. Samsun’dan Artvin’e kadar 9 tane ili kapsayacak olan projeyle ilgili konuşan Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek, “Mevcut yolların iyileştirilmesi ve standardının yükseltilmesini amaçlayan Yeşil Yol Projesi’yle tabiata zarar vermemek amaçlanmaktadır. Bu yüzden yapılan istişare toplantıları oldukça önemlidir” dedi.

Yeşil turizm olarak da adlandırılan  Yeşil Yol Projesi’nde son durum görüşülürken gelecek ayın planlamasının yapıldığını söyleyen DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise, “Böyle nezih bir ortamda bu istişareyi gerçekleştirme imkanı sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamında öngörülen Yeşil Yol Projesi, önce 8 ili kapsıyordu, Tokat ilinin de DOKAP kapsamına dahil edilmesiyle birlikte projedeki il sayısı 9’a çıktı. Şubat ayının ilk haftasında eylem planlarıyla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştirerek Tokat’la ilgili çalışmaları da sürdüreceğiz. Yeşil Yol Projesi dâhilindeyolun 700 km’lik kısmın yapılmasıyla birlikte 2018 yılı sonuna tamamlanması amaçlanıyor” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.