banner388

Vatandaş Artık, Daha Ucuz Sebze ve Meyve Alabilecek

Hükümet sebze ve meyve fiyatlarında aracı faktörlerinden oluşan fiyat farklarında düzenleme yapmak için düğmeye bastı

Vatandaş Artık, Daha Ucuz Sebze ve Meyve Alabilecek

Hükümet sebze ve meyve fiyatlarında aracı faktörlerinden oluşan fiyat farklarında düzenleme yapmak için düğmeye bastı

16 Şubat 2017 Perşembe 12:23
Vatandaş Artık, Daha Ucuz Sebze ve Meyve Alabilecek

Hükümet sebze ve meyve fiyatlarında aracı faktörlerinden oluşan fiyat farklarında düzenleme yapmak için düğmeye bastı.

Konuya Cumhurbaşkanı dikkat çekmiş yetkilileri uyarmıştı

Aracıların fazla olması nedeniyle bahçeden tezgaha gelene kadar bir çok elden geçen sebze ve meyve ürünlerindeki fiyat yükselişi geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilmiş ve konunun çözümünün yapılmasını istemişti.

Hükümet fiyat farklarını azaltmak için harekete geçti

Hükümet Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından düğmeye bastı sebze ve meyve fiyatlandırılmasında uçuk fiyatların önüne geçmek için harekete geçti.

Hal yasasında değişiklik ön görülüyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, hal yasasında değişikliğe gidileceğini belirtti. Bundan sonra her ilçe ve belde de hal olmayacağını açıklayan Bakan Tüfenkçi, mümkün olduğunca hallerin bir merkez çatısı altında tutularak fiyatların belirlendiği bir hal olmasını arzuladıklarını belirtti.

Haksız rekabetin önüne geçilmeli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kayıtsız durumdan kaynaklanan haksız rekabetin gerçekleşmesinin önüne geçmek istediklerini belirterek, düzenleme çalışmaları içinde olunduğunu kayıt altına alınan oranın yüzde 85 seviyelerine çekileceğini duyurdu

Ürün sınıflandırılmasıyla her ürün kendi kategorisinde değerlendirilecek

Bakan Bülent Tüfenkçi, yapılacak ürün sınıflandırılmasıyla beraber ürünlere cinsleri itibariyle etiket uygulamasını getireceklerini vurguladı. 5 kuruşa da 2 TL’ye de domatesin bulunduğunu söyleyen Bakan, bu konuda ki kafa karışıklığının giderileceğini söyledi. Bu çalışmanın da tüketici nezdinde bilinçli hale getirilmesinin gerekliliğini vurguladı

Vatandaş uygulamadan sonra daha ucuz sebze-meyve alabilecek

Sebze ve meyvenin bahçeden market-pazar reyonlarına gelene kadar bir çok aşamadan geçmesi fiyat düzenlemesinde de etkili oluyordu. Şimdi hükümet bu fiyat yüksekliğinin önüne geçmek istiyor. Bahçeden reyona gelene kadar yüzde 25 oranında yükselen ürünlerin fiyatı, aradaki tüccarların kaldırılmasıyla vatandaş bundan sonra daha ucuz sebze ve meyce tüketecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.