banner388

Ünlü Gazeteci Hayatını Kaybetti

Ordulu ünlü gazeteci Mete Akyol, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Ünlü Gazeteci Hayatını Kaybetti

Ordulu ünlü gazeteci Mete Akyol, 81 yaşında hayatını kaybetti.

03 Kasım 2016 Perşembe 12:45
Ünlü Gazeteci Hayatını Kaybetti

1935 Ordu doğumlu Mete Akyol, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu ve 1959'dan 1994'e kadar Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, röportaj yazarı, köşe yazarı, genel yönetmen ve yayın genel yönetmeni olarak değişik görevlerde bulundu.

TRT 1, TRT 2, NTV ve TV8 televizyonlarında çeşitli programlar yapan Akyol, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Başkent Üniversitesinde de gazetecilik dersleri vermiştir. Basın Şeref Kartı sahibi ünlü gazeteci, tutuklu bulunan gazetecilere destek olmak adına Silivri cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturup, "umut nöbeti"ni başlatmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Mete Akyol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.