banner388
banner390
banner410
banner408

Uefa’nın En Borçlu 20 Kulüp Listesinde 2 Türk Takımı Var

UEFA, maddi anlamda ekonomik olarak kritik durumda olan 20 kulübün listesini yayınladı

banner269

Uefa’nın En Borçlu 20 Kulüp Listesinde 2 Türk Takımı Var

UEFA, maddi anlamda ekonomik olarak kritik durumda olan 20 kulübün listesini yayınladı

14 Ocak 2017 Cumartesi 12:24
Uefa’nın En Borçlu 20 Kulüp Listesinde 2 Türk Takımı Var

Futbola olan ilgi yıllar geçtikçe insanlar tarafından daha çok rağbet gördükçe sponsorlarında bu pastaya ekledikleri maddi destek giderek büyüyor. Hal böyleyken kulüplerde bu pastadan daha fazla pay alabilmek için büyük yarış içine giriyor. Haliyle bu da kaliteli takım kadrosu kurma yolundan geçiyor.

Dünyada bir çok kulübün yüksek bonservis bedelleri ödemesi nedeniyle gelir gider tablosunda ters orantıda rakamların oluşması kulüplerin borçlu olması anlamına geliyor. Uefa, bu anlamda ekonomik tedbirler alsa da bazı kulüplerde ekonomik sıkıntılar devam ediyor.

UEFA, bu doğrultuda bir çok önemli noktanın hesaba katılarak oluşturulduğu bir tablo yayınladı. Ekonomik durumu en kritik olan 20 kulübün her aldığı listeyi açıkladı.

 O listede Türkiye’den Galatasaray ev Fenerbahçe’de yer alıyor. 222 milyon euro’luk net borcuyla Galatasaray kendine 8. sırada yer bulurken Fenerbahçe ise 163 milyon Euro değerinde ki borcuyla 13. sırada yer alıyor.

Daha önce ekonomik olarak Uefa’nın istediği Finansal Fair Play kriterlerine ters düştüğü için Avrupa kupalarına katılma cezası alan Beşiktaş kulübü bu listede yer almıyor.  Bu tabloya göre Beşiktaş’ın uygulamış olduğu ekonomi politikası başarılı olduğu anlaşılıyor.

Ligler bazında da borçluluk oranlarının yer aldığı 20  Avrupa ligi içerisinde Türkiye 716 milyon Euro ile 3. sırada yer alıyor
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.