banner388

Türkiye Bakın Hangi Konuda Dünya Birincisi Oldu

Evet, yanlış okumadınız dünyada birinci olduk. Ama bu öyle sevinilecek cinsten bir birincilik değil.

Türkiye Bakın Hangi Konuda Dünya Birincisi Oldu

Evet, yanlış okumadınız dünyada birinci olduk. Ama bu öyle sevinilecek cinsten bir birincilik değil.

17 Ekim 2016 Pazartesi 17:09
Türkiye Bakın Hangi Konuda Dünya Birincisi Oldu

OECD'nin yayınlamış olduğu “Gençlik üzerine projektör” başlıklı “Bir Bakışta Toplum 2016” raporuna göre OECD ülkeleri arasında en düşük ‘sosyal bağ’ Türkiye’de ve 15-29 yaş aralığındaki yaklaşık her 10 gençten 3’ü hem okumuyor hem de bir işte çalışmıyor. İşte Türkiye bu oran ile 35 OECD ülkesi arasında birinci sırada, yani okumuyor ve çalışmıyoruz.

Çalışmayan genç nüfusun ekonomikye maliyeti ise tam 25 milyar dolar! 2014’te lise eğitimini tamamlayamama konusunda Meksika'nın gerisinde ikinci olan Türkiye'de çalışmayan, eğitim - öğretim görmeyen kadın oranı yüzde ise 46 ve OECD ülkelerinin bu konudaki ortalaması yüzde 18. Türkiye’de yaşayan  kadınlar erkeklerden üç kez daha ‘çalışmama ve okumama’ riski ile karşı karşıyayken erkekler için bu risk oranı yüzde 17 ve yine aynı rapora göre Türkiye’de her altı kişiden biri yoksul, bu konuda OECD ortalaması ise her 10 kişiden biri, özellikle de çocuklar ve ihtiyarlar daha fazla yoksulluk riski altında bulunuyor.

Raporun bir diğer ilginç konusu ise kişilerarası güven ve bu konuda da sondan ikinci sıradayız, listenin ilk sıralarını düşük nüfuslu İskandinav ülkeleri doldurmuş. Okumayan ve çalışmayan gençlerimiz arasında güven yüzde 15.Türkiye’de yaşayan yaşlıların sadece 68’i güvenebilecekleri akraba ya da arkadaşları bulunduğunu söylemiş.

Son Güncelleme: 17.10.2016 17:23
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeOecdOecd Raporu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.