banner388

TSK'da Dev FETÖ Operasyonu

Fethullahçı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik bugüne kadar ki en büyük temizlik operasyonu başlatıldı.

TSK'da Dev FETÖ Operasyonu

Fethullahçı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik bugüne kadar ki en büyük temizlik operasyonu başlatıldı.

17 Aralık 2016 Cumartesi 10:22
TSK'da Dev FETÖ Operasyonu

FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik soruşturmalar kapsamında Bylock kullanıcısı olduğu belirlenen 543 subay ve astsubay hakkında gözaltı kararı verildi ve operasyon Başsavcı Vekili İsmail Uçar koordinesinde 3 terör savcısı tarafından yürütülmekte.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve bugüne kadarki en büyük FETÖ temizliği olan operasyon kapsamında 543 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli operasyon birçok ili kapsıyor. İstanbul'daki şüpheli sayısı 95.

İstanbul Terör ve Örgütü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen operasyon kapsamında Bylock kullanıcısı oldukları saptanan 543 subay ve astsubayın evlerinde mahkeme kararı ile arama başlatıldı.

Operasyonu Gökalp Kökçü, Mesut Erdinç Bayhan ve Can Tuncay'dan oluşan üç deneyimli terör savcısı ve dört emniyet şube müdürlüğü hep birlikte yürütüyor. Operasyonda binlerce polis görev alıyor. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 250'si çeşitli rütbelerdeki subay, diğerleri ise astsubay. Şüpheli askerler, Kara ve Deniz Kuvvetleri'nde görevliler.

543 şüphelinin MİT tarafından serveti çökertilen FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı Bylock kullanıcısı olduğu, büyük çoğunluğunun kırmızı listede bulunduğu öğrenildi

Son Güncelleme: 17.12.2016 11:27
Anahtar Kelimeler:
TskFetö Operasyonları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.