banner388

Süper Lig'de Video Hakem Dönemi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, video hakem sisteminin ikinci yarıda Süper Lig’de uygulanacağını söyledi.

Süper Lig'de Video Hakem Dönemi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, video hakem sisteminin ikinci yarıda Süper Lig’de uygulanacağını söyledi.

11 Ocak 2017 Çarşamba 16:34
Süper Lig'de Video Hakem Dönemi

Antalya’da Süper Lig hakemleri ve gözlemcileri için düzenlenen devre arası seminerinde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, video hakem sisteminin ikinci yarıda Süper Lig’de uygulanacağını söyledi.
Hakemlerimizin hepsi kaliteli ve büyük organizasyonlarda yer alabilecek kapasitede

Seminerde Türk hakemlerin hepsinin kaliteli olduğunu hepsinin birer birer şampiyonlar ligi seviyesinde maçlarda yer alabilecek donanımda olduğunu söyleyen Servet Yardımcı Biz  ‘’TFF olarak hakemlerimize her zaman inandık. Dışarıda sürekli maç yöneten ve Avrupa’nın en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi finalini yöneten hakemlerimiz var. Bu maçlarda başarılı performanslar çiziliyor. Dışarıda ve içeride farklı yönetimler söz konusu oluyor. Bunun da sebeplerini araştırıyoruz" dedi.

Başkan Vekili Servet Yarımcı, hakemlerin zaman zaman bazı kritik hatalar yaptığını ama yapılan hiçbir hatada kötü niyet olmadığını daha iyi olmak içinde çok çaba sarf ettiklerini belirtti.

Sezonun ikinci yarısında video hakem dönemi

Video hakem sistemiyle alakalı temsilcilerin daha önceden inceleme yaptıklarını anlatan Yardımcı ‘’ Son günlerde en çok konuşulan VAR sistemini (video hakem sistemi) temsilcilerimiz 2 yıl önce Hollanda’da oynanan Utrech - Heracles maçını canlı olarak izlediler. Orada izlenimlerini yaptılar. Hüseyin Göçek ve Bülent Yıldırım eğitimlere katıldı. 2018 Dünya Kupası aday hakem eğitimlerini Cüneyt Çakır aldı. Sezonun ikinci yarısında da bu sistemin uygulanacağını söyleyelim. Ne zaman uygulanacağını paylaşacağız. Hakem kardeşlerimize ikinci yarıda başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun" şeklinde konuştu.
 
Süper Lig'de şu ana kadar hakemlerin gösterdiği performansdan yeterlli memnuniyete sahip olmayan spor kamuoyu ve taraftarları gelecek olan bu yeni sistemle ne kadar hoşnut kalacağı ve söylenildiği gibi hakem kararlarında ne derece etkili oalcağı şimdiden merak konusu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.