banner388
banner390
banner410
banner408

Sultan Murat Yaylası'nda Yıldırım Faciası

Sultan Murat Yaylası'nda 3 kişilik Arap turist ailesinin üzerine yıldırım düştü.

banner269

Sultan Murat Yaylası'nda Yıldırım Faciası

Sultan Murat Yaylası'nda 3 kişilik Arap turist ailesinin üzerine yıldırım düştü.

26 Ağustos 2016 Cuma 11:26
Sultan Murat Yaylası'nda Yıldırım  Faciası

Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Sultan Murat Yaylası'nda gezintiye çıkan 3 kişilik Arap turist ailesinin üzerine yıldırım düştü ve 2 kişi yaralanarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralanan turistlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.



Sultan Murat Yaylası
1635 yılında IV. Murat, İran seferinden dönerken ordusuyla bu yaylada konaklamış, Cuma namazını kılmış ve birkaç gün burada konaklamış, bu sebeple de bu yaylaya “Sultanmurat” ismi verilmiştir. Çayakara merkezinden 17 km. güneybatıda ve denizden 2000 m. yükseklikte bulunan bu yaylada ayrıca I. Dünya Savaşı Rus ordularına karşı savaşan Osmanlı ordularının bir şehitliği var ve burada bir subay ve 70 er olmak üzere 71 Mehmetçik Rus askerleriyle savaşarak şehit düştüğünden bu tepeye “Şehitler Tepesi” ismi de verilmiştir.

Trabzon ili Çaykara ilçesine 25 km. mesafede Aydıntepe'nin 54 km. kuzeybatısında bulunan Sultan Murat Yaylası'nda elektrik, içme suyu ve wc yok ve I. Dünya Savaşından kalma siperler ve şehit mezarlarını her yıl 26 Haziranda düzenlenen şenliklerde binlerce insan ziyaret etmektedir.

Son Güncelleme: 26.08.2016 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.