banner388
banner390
banner410
banner408

Soğuk Havalar Tetikliyor

Kalp hastalığı olanlar soğuk havalarda daha dikkatli olmalı, nedeni ise kalp krizini tetiklemesi

banner269

Soğuk Havalar Tetikliyor

Kalp hastalığı olanlar soğuk havalarda daha dikkatli olmalı, nedeni ise kalp krizini tetiklemesi

07 Ocak 2017 Cumartesi 17:36
Soğuk Havalar Tetikliyor

Uzmanlara göre kalp hastalığı olanlar bu aylarda kendilerine dikkat etmeliler.

Havanın eksi değerlere düştüğü bugünlerde dışarı çıkmak durumunda kalanların kalp krizi riskini daha fazla taşıdıklarını belirtiyor. Uzmanlar kalbin dolaşım merkezinin ana üssü gibi olduğunu, kendisine bağlı damarlar olmakla birlikte besleyen damarlarında olduğunu söylerken bu nedenle soğuk havalarda damarlar büzüşüyor. Eğer damarda daha önceden bir daralma görüldüyse bu durum çok daha vahim bir durum alıyor ve böylece kalbe yeterince kan gitmesini engelliyor.

Kalp krizi riskinin bir başka nedeni ise Kardiyolog Hacı Çiftçi şöyle açıklıyor ’’ Soğuk havanın oluşturduğu stresten ötürü tetikleme ihtimali vardır. Sıcak havalarda ise bunun tersi olur. Soğuk ve sıcak havanın kalp ve damar hastalıklarında kendine has oluşturduğu etkileri vardır. Bunları bilmek ve ona göre önlem almak gerekir.’’ Ayrıca ‘’ Dağda ormanda çalışanlar ile belediye temizlik işçileri ve güvenlik güçleri gibi dışarda görev yapanların kendilerini soğuktan koruyacak giysiyi seçmeleri çok önemli.10 yıldan fazla şeker hastalığı olanlar, tansiyonu olanlar risk altındadır.’’ dedi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.