banner388

Siber Güvenlik Pazarı Yabancıların Elinde

Siber güvenlik pazarındaki yabancıların çokluğuna dikkat çeken uzmanlar, milli ve yerli ürün geliştirilmesinde uyarılarda bulundu

Siber Güvenlik Pazarı Yabancıların Elinde

Siber güvenlik pazarındaki yabancıların çokluğuna dikkat çeken uzmanlar, milli ve yerli ürün geliştirilmesinde uyarılarda bulundu

23 Ocak 2017 Pazartesi 10:40
Siber Güvenlik Pazarı Yabancıların Elinde

Milli ve Yerli Ürün

Türkiye’de siber güvenlik pazarının yüzde 97’sini yabancılar oluşturunca uzmanlardan uyarı geldi. Siber güvenlik pazarındaki yabancıların çokluğuna dikkat çeken uzmanlar, milli ve yerli ürün geliştirilmesinde uyarılarda bulundu.
1.5 milyar dolar pazara sahip olan siber güvenlik pazarından Türkiye’ye sadece 45 milyon dolar pay kalmasının azlığına dikkat çeken yetkililer milli ürün üretimi yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Uzmanlar milli üretimlerin olmazsa olmaz değerinde bir algıya sahip olduklarını söyleyerek sanayi ve akademi dünyasının bir araya gelip konu üzerinde çalışmalar yapmaları gerektiğini vurguladı.  Siber güvenliğin önemli bir tehdit olduğunun söyleyen uzmanlar devletin bu konuda bir an önce adım atması gerektiğini dile getirdiler.

Siber saldırı sayıları ve maddi boyutu


Haftada 124 bin civarında siber saldırının olduğu ve bu durumun yarattığğı maddi boyutun ise yıllık 400 milyar dolarlık bir mali kayıba neden olmasına dikkat çekilirken 2019 yılında rakamın daha da yükseleceği söyleniyor. Devlet, özel sektöre ve bilim kurumlarının bu anlamda üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiği vurgulanıyor.


Milli ürünler ülke için değerli


Milli geüvenlik ürünlerin odlukça ülke açısından değerli olduğu söylenirken hatırlatan HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin, "HAVELSAN olarak, siber güvenliğin milli güvenlikteki yerini çok iyi biliyoruz. Siber güvenlikte milli çözümler olmadığı müddetçe güvenli ve güvende olmamız mümkün değil. HAVELSAN, bu alanda yazılımlar üretiyor. Bu alanı ne kadar kendi yazılımlarımızla var edebiliriz, onun üzerine çalışıyoruz. Güvenlik duvarı, log analizi, veri sızıntısı önleme, siber tatbikat gibi milli ürünler geliştirilmeye devam ediyoruz. Şirketlere ve üniversitelere AR-GE desteği veriyoruz, yerli ve milli ürünler yapalım diye" diye konuştu.
 
 
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.