banner388

Sayı 2.5 Milyonu Geçti

Passolig kart sahibi taraftarların sayısında artış gözlendi

Sayı 2.5 Milyonu Geçti

Passolig kart sahibi taraftarların sayısında artış gözlendi

10 Ocak 2017 Salı 13:16
Sayı 2.5 Milyonu Geçti

Sporda şiddet kanunun devreye girmesiyle beraber yavaş yavaş azalım gösteren şiddet olayları taraftarı yeniden tribünlere doğru itmeye başladı.

Sporda şiddetin önüne geçme güvenlik sağlama açısından oluşturulan Passolig ilk başlarda az sayıda kart satışını gerçekleştirse de süreç içerisinde artış olduğu görüldü.

Passolig yetkilileri ligin ilk yarısındaki seyirci ve gelir istatistiklerini açıkladı. Kart sahiplerinin sayısı 2.5 milyonu geçtiği belirtildi. Kulüplerin biletlerden elde ettiği gelir ise Spor Toto Süper Lig takımlarında yüzde 105 PTT 1.Lig takımlarında ise yüzde 66 oranında yükseldi.  Sezonun en çok biletini son şampiyon Beşiktaş kulübü elde etti.,

Kart sayılarında artışın yaşanması doğal olarak seyirci sayısına ve bilet sayısına da yansıdı. Seyirci sayısı toplamda Süper lig ve PTT 1.Lig olmak üzere yüzde 15 oranında arttı. Seyirci sayısına lig bazında bakıldığında sayılar Süper Lig’de 1 milyon 130 bin PTT 1.Lig’de ise 339 bin olarak belirlendi.
 



Kaynak: Gazetevatan
 

Anahtar Kelimeler:
TaraftarSeyirciPassolig
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.