banner388
banner390
banner410
banner408

Sandık İçinden FETÖ’cüleri Çıkardılar

Darbe girişimiyle birlikte devletin her kurumuna sızan FETÇÖ terör örgütü Yüksek Seçim Kurulu’ndan da araştırmaları yapılarak belirlendi

banner269

Sandık İçinden FETÖ’cüleri Çıkardılar

Darbe girişimiyle birlikte devletin her kurumuna sızan FETÇÖ terör örgütü Yüksek Seçim Kurulu’ndan da araştırmaları yapılarak belirlendi

24 Ocak 2017 Salı 14:06
Sandık İçinden FETÖ’cüleri Çıkardılar

Darbe girişimiyle birlikte devletin her kurumuna sızan FETÇÖ terör örgütü Yüksek Seçim Kurulu’ndan da araştırmaları yapılarak belirlendi. Yapılan araştırmalar sonucu belirlenen kişiler Yüksek Seçim Kurulunca ihraç edildi.

İhraç edilen 3 kurul üyesi, Ünal Demirci, Ali Kaya ve İbrahim Zengin tutuklanarak cezaevine kondu. Ayrıca bu kişilerin 17-25 Aralık operasyonlarında da imzaları olduğu anlaşıldı.

İncelemeler sonucunda görevinden alınan kişiler bununla da kalmayıp

9 il seçim kurulu başkanı, 45 il seçim kurulu üyesi, 143 ilçe seçim kurulu başkanı hâkim ihraç edildi. İkisi il seçim kurulu başkanı, 14’ü il seçim kurulu üyesi olmak üzere 67 hâkim görevinden uzaklaştırıldı.

Görevden alınan üyelerden Ünal Demirci’nin yapılan genel seçimler öncesi vermiş olduğu muhalif oylar dikkatten kaçmadı.

7 Haziran seçim döneminde YSK’nın CHP temsilcisi olarak bulunan Mehmet Hadimi Yakupoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmaları “seçmen oyunu etkilemeye dönük olduğunu” belirterek itirazda bulundu. YSK üyeleri söz konusu durumu aynı gerekçeyle reddederken Demirci ise muhalif oy kullandı.

FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan eski YSK üyeleri Ünal Demirci, Ali Kaya ve İbrahim Zengin, Şubat 2011’de Yargıtay üyeliğine getirildi. Yargıtay Genel Kurulunca Ocak 2013’te Yüksek Seçim Kurulu üyeliğine seçilen üç hakim 25 Temmuz’da tutuklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.