banner388
banner390
banner410
banner408

Şampiyonlar Ligi’nin En Başarılı Türk Takımı

UEFA, şampiyonlar liginin en başarılı Türk takımını açıkladı.

banner269

Şampiyonlar Ligi’nin En Başarılı Türk Takımı

UEFA, şampiyonlar liginin en başarılı Türk takımını açıkladı.

24 Ocak 2017 Salı 12:44
Şampiyonlar Ligi’nin En Başarılı Türk Takımı

Uefa’nın açıklamış olduğu en başarılı takımlar listesinde Türkiye’den sadece Galatasaray yer aldı. 25 takımın yer aldığı listede Galatasaray 23. sırada kendine yer buldu.

Şampiyonlar Ligi’nde en çok maça çıkan Türk takımı olan sarı-kırmızılılar bu süreçte 14 kez Kupa 1’e katılırken 104 karşılaşmada sahada yer aldı. Galatasaray, bu 25 yılda iki kez çeyrek final oynarken bir kez de son 16 turuna kalmayı başardı. Galatasaray, farklı formatta oynanan 1993-94 sezonunda iki eleme turunu geçerek grup aşamasında mücadele eden sekiz takımdan biri olmuştu.

Listenin başında ise 21 defa bu organizasyona katılan Real Madrid yer aldı. 5 defa kupa 1’i müzesine götürmeyi başaran İspanyol temsilci Real Madrid’in arkasından bir diğer İspanyol takımı Barcelona geliyor. 

Son Güncelleme: 24.01.2017 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.