banner388
banner390
banner410
banner408

Rejimde Değil Sistemde Değişikliğe Gidiliyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nisan ayından yapılacak referandumla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

banner269

Rejimde Değil Sistemde Değişikliğe Gidiliyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nisan ayından yapılacak referandumla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

11 Şubat 2017 Cumartesi 08:59
Rejimde Değil Sistemde Değişikliğe Gidiliyor

Daha önce 19 defa değiştirildi

Daha önce defalarca değiştirilen bir anayasanın ilk defa değiştiriliyormuş gibi algılanmasının tuhaflığına dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Nisan ayından yapılacak referandumla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Referandum noktasında siyasilerde oluşan yanlış algıların toplum üzerinde ki dünyanın sonuymuş gibi anlamlara neden olmasına anlam veremediğini belirten Numan Kurtulmuş, “Daha önce 19 kez değiştirilmiş olan 1982 Anayasası, bir kere daha değiştirilmiş oluyor. Bunu da dünyanın sonuymuş gibi takdim etmek hiçbir şekilde doğru olmadığını ifade etmek isterim” dedi.

Egemenlik millete ait

Türkiye'de rejimin değil, sistemde değişikliğe gidileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği sürecinde ortaya çıkan spekülasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.Egemenliğin millette olduğuna dikkat çeken Kutulmuş, ''Sonuç olarak, millet ne kadar verirse başımız, gözümüz üstünedir. Ayrıca, bu halk oylaması kampanyası vesilesiyle Türkiye toplumu içerisinde hiç kimse bir diğerini ötekileştirmesin, bir diğerini kötü olarak göstermesin, kamplaşmanın, kutuplaşmanın nedeni olarak görmesin.

Millet, kararını verecek. Hani, egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ya, tam bizim paketimizin kabul edilmesiyle birlikte egemenlik kayıtsız, şartsız milletin olacak. Millet ne derse tereddütsüz, amasız, fakatsız saygı duyacağız, herkesten de saygı duymasını bekleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 11.02.2017 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.