banner388
banner390
banner410
banner408

PDR Mezunları Meclis'te

Psikolojik Danışman ve Rehberlik (PDR) mezunu danışmanlar sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı

banner269

PDR Mezunları Meclis'te

Psikolojik Danışman ve Rehberlik (PDR) mezunu danışmanlar sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı

11 Ocak 2017 Çarşamba 11:37
PDR Mezunları Meclis'te

Psikolojik Danışman ve Rehberlik (PDR) mezunu danışmanlar sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. PDR mezun danışmanlar sorunlarının çözümü noktasında yardım talebinde bulundu.

PDR mezunlarının Meclis’te ya MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboyla  Psikolojik Danışman ve Rehberlik mesleğinin sorunları üzerine sohbet gerçekleştirildi. Kendisi de PDR mezunu olan milletvekili Depboylu PDR mezunu kişilerin bu konuda duyduğu endişeleri dinledi. Daha önce mecliste bu sorunu gündeme taşıdığını belirten Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, bir kez daha konuyla ilgili çalışmada bulunacağını söyledi.

Genç mezunlar, alan dışından mezun olan kişilerin rehberlik kurslarıyla belgeler alarak rehber öğretmen olarak atanmasından rahatsız olduklarını söylerken anaokullarından rehber öğremen normlarının kaldırılmasının eğitimde oluşturduğu olumsuzluklar açısından endişelerini anlattılar. Atama bekleyen birçok mezunun olduğuna dikkat çekilirken bu alanda almı yapılan sayının yeteli olmadığı söylendi.

Milletvekili Depboylu, rehberlik kurslarının takipçisi olduklarını söyledi. Depboyu, “Meslek yasası hazırlıklarına başladık, kolay bir süreç değil ama elimizden geleni yapıyoruz. Ben 20 yıllık psikolojik danışmanken aile danışmanlığı açtığımda kendimi yeterli hissetmiyordum. 33 günlük rehberlik kursuyla nasıl yetkin psikolojik danışmanlar yetiştirilmesi hedefleniyor anlayamıyorum. Bu konunun takipçisi olacağız. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile rehberlik kursları hakkında görüştük. Konuyla ilgileneceğini söyledi ve ertesi gün yardımcısı aradı bizi. Ona da izah ettik durumu ve gerekli takiplerin yapılacağını söyledi, biz de bu işin takipçisiyiz” dedi.

Psikolojik Danışman Sümeyye Seven ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün yaptığımız görüşmede yine en başta ele aldığımız konu PDR’nin yıllardır en büyük sıkıntısının gerekli önemin farkında olunup da verilmemesidir. "İstek var, açıyoruz" bahanesiyle ya da sebebiyle açılan rehberlik kurslarının ciddi ve sorumluluk isteyen psikolojik danışmanlık ve rehberliğin etiğine aykırı olduğu meslektaşımız ve vekilimiz Deniz hanımla ortak görüşümüzdür.”

Kursların tehlikeli ve yanlış olduğunu ellerinden geldiğince bu konuda çevrelerine aydınlatıcı bilgiler paylaşıldığını kaydeden Seven, rehber öğretmensiz bir okulun psikolojik danışmandan uzak kalmasının olumsuz bir durum olduğunu dile getirdi. Yapılacak ilk atama da arz talep dengesi çerçevesinde alım yapılması gerektiğini söyledi
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.