banner388
banner390
banner410
banner408

Okumak İçin Kömür Taşıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde okuyan Mehmet Emin Tekben, çalışarak okul harçlığını çıkarıyor

banner269

Okumak İçin Kömür Taşıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde okuyan Mehmet Emin Tekben, çalışarak okul harçlığını çıkarıyor

25 Şubat 2017 Cumartesi 12:56
Okumak İçin Kömür Taşıyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Tekben, diğer öğrencilere göre daha farklı bir öğrencilik hayatı yaşıyor.

Maddi durumu iyi olmayan Mehmet Emin Tekben, boş zamanlarında okul harçlığını çıkarmak için çalışıyor. Ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını belirten Tekben, 10 kardeş.

Hem okuyorum hem çalışıyorum

Ailesinin ek bir gelire sahip olmadığını anlatan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Tekben, ‘’Babam 56 yaşında ve bu yaşına rağmen taş duvarda çalışıyor. Aynı zamanda ben, taş duvar ustasıyım. Yaz tatillerinde genellikle Karadeniz bölgesinde çalışıyorum. Pazartesi, çarşamba, cuma ve hafta sonları boş zamanım olduğu için çalışıyorum. Bu da benim için ek bir gelir oluyor. Daha iyi okumama neden oluyor. Allah’ın izniyle babamın emeklerini boşa çıkarmayıp okuluma devam ediyorum. Bu yönden de babam benimle gurur duyuyor. Hem okuyorum hem çalışıyorum.

İmkanlar böyle ne yapalım

Ağrı’da havaların çok soğuk olduğunu ve çok zor şartlarda çalıştığını ifade eden Tekben, “Havalar soğuk. Bazen hava sıcaklığının eksi 20, 30 derecelerde olduğu zamanlarda çalışıyoruz. Buna da mecburuz, imkânlar böyle, ne yapalım” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.