banner388

MHP ile Hedefleri Aynı Olan Bir Partiyiz

Anayasa değişikliği ve Meclis’te gerçekleşen olaylarla ilgili Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu

MHP ile Hedefleri Aynı Olan Bir Partiyiz

Anayasa değişikliği ve Meclis’te gerçekleşen olaylarla ilgili Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu

21 Ocak 2017 Cumartesi 09:43
MHP ile Hedefleri Aynı Olan Bir Partiyiz

TBMM’de milletvekillerinin kullandığı cümlelerle sergilemiş oldukları davranışların başkalarını rencide edecek durumda olmaması gerektiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, sözlerin fiili davranışlara dönüşmesinin doğru olmadığını dile getirdi.

Başbakan Yıldırım vatandaşın milletvekillerini Meclis’e devlet işlerini yapmaları için gönderdiğini söyleyerek vakit kaybı yarattığını söyledi.

CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kendisini kürsüye kelepçelemesi ve sonrasında yaşanan gerilimli anlar içinde konuşan Binali Yıldırım, bu tür davranışların olmasının üzücü olduğunu belirterek izleyenlere de kötü örnek olunduğunu söyledi.  “Bunlar hoş şeyler değil. Orada muhalefet partilerinden olduğu kadar bizim partimizden de mağdur olan arkadaşlarımız var. Gönül ister ki buna benzer olaylar yaşanmasın. Bunun için her türlü gayreti gösteriyoruz. Biz sabır gösteriyoruz. Her an gerilim olabilir. İstiyoruz ki işler görülsün, zaman etkin kullanılsın. Her şeyi söyleyelim, ona bir itirazımız yok. Konuşulacak ne varsa konuşulsun ama hakaret olmasın, insanları incitici şeyler yapılmasın. Fiili durumlar yapılmasın, şiddet yapılmasın. Bunlar vatandaşlarımız için iyi örnek olmuyor. Bunu izleyen çocuklar için iyi örnek olmuyor. İnsanlar bakıyor, ‘Bu ne biçim Meclis, bunlar sokaktaki insanlar gibi kavga ediyor” 
 
Anayasa teklifi görüşmelerinin ikinci turunda da hiçbir sürpriz sonuç çıkmayacağını ilk turdaki tablonun aynen devam edeceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım,  oluşacak yeni anayasayla artık hizmetlerin daha hızlı yapılacağını bürokrasiyle siyaset arasında ayrışmanın ortadan kalkacağını söyledi. Gelecek olan anayasanın zamansal olarak tasarruf sağlanmasının da yolunu açacağını anlattı.
 
Referandum sürecinde MHP’ ile ortak bir kampanya yürütmeyeceklerini anlatırken Başbakan Binali Yıldırım, amaçlarının aynı olduğunu söyledi. Yıldırım “MHP ayrı parti biz ayrı partiyiz ama hedefimiz aynı. Meclis genel kurulunda değişiklik görüşmelerinde bu değişikliği savunduk. Sokakta da biz milletimize AK Parti olarak Anayasa değişikliğinin önemini anlatacağız ve ‘Evet’ demesini isteyeceğiz. MHP de hem kendi teşkilatına, hem de milletimize kendi bakış açısından aynı şeyi söyleyecek. Farklı şeyler söylenebilir ama amaç aynı.”
 

Son Güncelleme: 21.01.2017 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.