banner388
banner390
banner410
banner408

Kestane Yerken Bunu Bilmekte Fayda Var

Soğuk havaların vazgeçilmezler lezzetlerinden biri de kestane.

banner269

Kestane Yerken Bunu Bilmekte Fayda Var

Soğuk havaların vazgeçilmezler lezzetlerinden biri de kestane.

10 Ocak 2017 Salı 17:19
Kestane Yerken Bunu Bilmekte Fayda Var

Kışın vazgeçilmez tatlarından biri. Kestane. Soğuk havalarda yolda yürürken bir avuç içi satın alınıp sıcak sıcak haliyle tutularak tadına bakılıp elimizin ısındığı ya da soba üzerinde kavurup sıcak ve huzurlu ev ortamlarında ailece tüketilen bir yiyecek. Fakat bu lezzeti tadarken dikkat etmekte fayda var. Zira fazla tüketildiği takdirde zararı olabilir. Çünkü kestanenin 3 tanesi bir dilim ekmeğe eşit.



 Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz,  bir çok besin öğesi bulunduran kestanenin dikkatli şekilde tüketilmesi gerektiğini söyleyerek ‘’ Kestane vitamin, mineral ve posa kaynağı sağlık deposu bir yiyecek ama yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle böbrek hastaları hekimine danışmadan kestane tüketilmemeli. Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalı. 3 kestane 1 dilim ekmek yerine geçiyor’’ dedi       
        
 
 
Mangalda yaparken ateşe yakın tutulmasının kanserojen etki yapacağını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, bu lezzetle ilgili 3 tane de tarif verdi.
 
100 gramında 180 civarı kaloriye sahip olması yaklaşık 40 gram karbonhidrat içermesi içinde olan yüksek lif ile tok tutma özelliğine sahip. İçerdiği vitaminlerle bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olurken yüksek potasyum taşıması nedeniyle kan basıncını düzenleyip hipertansiyonu önlüyor.
 



Kaynak: gazetevatan
 
 
 
 
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
SobaKestane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.