banner388
banner390
banner410
banner408

Karadeniz Bölgesi Bahoz Erdal'a Verildi

PKK Karadeniz Bölgesinin sorumluluğunu Bahoz Erdal'a vermişti.

banner269

Karadeniz Bölgesi Bahoz Erdal'a Verildi

PKK Karadeniz Bölgesinin sorumluluğunu Bahoz Erdal'a vermişti.

21 Ocak 2017 Cumartesi 10:58

Terör örgütü PKK Türkiye’nin genelinde güçlü ve örgütlü oldukları mesajını vermek amacıyla Karadeniz Bölgesinde sorumluluğu Bahoz Erdal olarak bilinen PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'e vermiş ve Erzurum ile Hakkari sorumluları da Karadeniz’e kaydırılmıştı. Suriye uyruklu ve örgütün silahlı kanat sorumlusu olan Bahoz Erdal, Karadeniz’deki teröristlerin başına örgütün Erzurum sorumlusu İrfan Amed ve Hakkari sorumlusu Azad Siser’i getirmişti. Gümüşhane ve Giresun’a sızıldığı ve Karadeniz’deki PKK yapılanmasına dair bilgiler 2006 yılında örgütün yayın organları tarafından açıklanmıştı.

PKK Doğu Karadeniz’de ilk etkili terör eylemini Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’nde gerçekleştirmişti. Dört askeri şehit eden, sekiz askeri de yaralayan teröristler DHKP-C dışında bölge kırsalında TİKKO ve MLKP militanları da lojistik destek sağladığı ortaya çıkmıştı.
PKK’nın Doğu Karadeniz bölgesinde gerçekleştirdiği Samsun-Ladik’te 18 Nisan 2010’da Terör Örgütü Elebaşı Murat Karayılan’ın talimatı ile 2 PKK’lı teröristin TİKKO ile işbirliği yaparak iki polisin şehit edilmesi ve yine aynı yöntemle Giresun’un Dereli ilçesinde 26 Nisan 2010’da yine bir uzman çavuşun şehit edilmesi ve iki erin yaralanması gibi eylemler de PKK’nın terör eylemleri dikkat çekti.

ÖLÜMÜ HALA TEYİT EDİLEMEDİ
Bahoz Erdal'ın Temmuz ayında Tel Hamis Tugayları tarafından Suriye'de düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü açıklanmış ancak bu bilgi bir türlü teyit edilememişti.

BAKIN HANGİ ŞEHİRLERİ SEÇTİLER
Örgüt 2003-2010 yılları arasında Bahoz Erdal'ın talimatıyla, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye sızarak, “Tunceli, Erzurum-Kemah” ve “Tunceli-Erzincan-İliç” yönünü takip ederek Karadeniz’de Tokat, Giresun, Ordu, Trabzon, bu illerde ise Maçka, Şebinkarahisar-Torul ilçeleri konuşlanma yerleri olarak seçti.
 

Son Güncelleme: 21.01.2017 11:07
Anahtar Kelimeler:
PkkKaradenizBahoz Erdal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.