banner388

İkinci El Araç Almak İsteyenlere

İkinci el araç almak istiyorsak neye dikkat etmeliyiz. Uzman görüşten bilgiler

İkinci El Araç Almak İsteyenlere

İkinci el araç almak istiyorsak neye dikkat etmeliyiz. Uzman görüşten bilgiler

23 Ocak 2017 Pazartesi 16:43
İkinci El Araç Almak İsteyenlere

İkinci el araç almak istiyorsak neye dikkat etmeliyiz. İşte uzman görüşten bilgiler.

Uyarılar vatandaşlar  araç alırken kesinlikle aracın alınmadan önce oto ekspertiz kontrolünün yapılması gerektiği yönünde. Dikkatsizlik yüzünden dahi görünenden daha düşük bir model araba alınabileceğini dile getirilmesi bu konuda ne kadar dikkatli davranılması gerekliliğinin altı çiziliyor.


Ekspertiz işlemini noter anlaşmalı yerlere yaptırın


Ekspertiz yapılma işlemi esnasında özellikle işlem bitene kadar aracın yanında bulunmanın aracı alan kişiyi dezavantajlardan korunduğu söylenirken noterle anlaşmalı ekspertiz merkezlerinde işlem yaptırmaya dikkat edilmesi söylenenler arasında. Kazalı aynı renk ve plakalı bir aracı kazalı olmayan bir araçmış gibi gösterilmesi olası durumlar arasında.

Hemen imza atmayın


Satış işlemi sırasında eft geçici ruhsatı çıkmadan imza atılmaması, yedek anahtarı olmayan bir aracın kesinlikle yetkili servisine gidip yedek anahtar kodunun iptal edilmesi uyarılardan bazıları olarak duruyor. Değerinin çok altındaki arabaları ucuz diye hemen satın alma tarafına gidilmemesi gerektiğini uzmanlar söylerken araçları galerilerden almaya özen gösterilmesi gerekliliğine de vurgu yapıyor.

Oto ekspertiz uzmanı Alper Konan, ‘’Unutmayın ki her aracın tramer bilgisine ulaşamazsınız, sıfır araçlarda dahi aldığınız gün boya ekspertizini her hangi bir ekspertiz merkezinde yaptırın,
Tramer kaydı yüksek gözüküyor olabilir detaylı sorgulamanızda kaza yapan araçtan farzedelim sigorta 20 bin lira lik hasar rakamı ödemiş sigorta eksperi yenisiyle değişecek parçaları yazmış ama aracı yapan tamirci yeni orjinal parçaları kullanmadan ucuza maal edip çıkma parçalarla derme çatma toplayıp gelen yeni parçaları satabiliyor bu durum son zamanlarda çok karşımıza çıkmaktadır tramer kaydına kesinlikle güvenmeyelim o yüzden ekspertiz merkezlerini tercih etmekte fayda bulmaktayım".
dedi

 
 
Son Güncelleme: 23.01.2017 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.