banner388
banner390
banner410
banner408

Hamsiler Hemen Bitti

Rize’nin İyidere ilçesinde düzenlenen geleneksel hamsi ziyafetinde 3 ton hamsi tüketildi, hem de 1 saat içerisinde

banner269

Hamsiler Hemen Bitti

Rize’nin İyidere ilçesinde düzenlenen geleneksel hamsi ziyafetinde 3 ton hamsi tüketildi, hem de 1 saat içerisinde

05 Ocak 2017 Perşembe 16:15
Hamsiler Hemen Bitti

Her ne kadar son zamanlarda fiyatı 8 ile 15 tl arasında seyretse de karadeniz halkı kendini hem çok sevdiği hamsiden hem de eğlencelerden uzak tutmuyor. Yöre insanının vazgeçilmez tercihi olan hamsi bu özelliğini kaybetmeyecek gidi duruyor. Bir de adına şölen yapılınca değmeyin hamsiyi seven karadenizlilerin keyfine. Bir anda yüzlerce binlerce insanı çevresine toplayıveriyor. İyidere ilçesinde yaşanan bu etkinlik buna en güzel örnek. 

Rize’nin İyidere ilçesinde gelenekselleşmiş olan ‘’Hamsi Şöleni’’ bu yıl  meydana gelen terör olayları nedeniyle ‘’Hamsi Birliği’’ adı altında  halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

50 kişi tarafından temizlenen 3 ton hamsi 1 saat içerisinde tüketildi. Organizasyonla ilgili açıklama yapan İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ‘’ “Malum terör olaylarından dolayı 8 yıldır gerçekleştirdiğimiz hamsi şöleni bu yıl Hamsi Birliği olarak gerçekleştirdik. Büyük bir katılım oldu. Bu birliktelik ile ülkemizde birliği, beraberliği ve huzur ortamını bozmak isteyenlere bir mesaj vermek istedik. Tüm terör örgütlerine küçücük hamsimiz ile mesaj verdik. Bu birlik ve beraberlik ilçemizde olduğu gibi ülkemizin her yanında da vardır. Hamsi bugün için birlik ve beraberliğimiz adına bir bahane olmuştur” dedi.

Organizasyona katılan halk etkinlik sonunda İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete’ye teşekkür etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.