banner388

Grip Yayılıyor

Sağlık Bakanlığı soğuk havaların grip vakalarında ki artışa dikkat çekerek vatandaşları uyardı

Grip Yayılıyor

Sağlık Bakanlığı soğuk havaların grip vakalarında ki artışa dikkat çekerek vatandaşları uyardı

06 Ocak 2017 Cuma 09:30
Grip Yayılıyor

Türkiye’nin büyük bölümünde hastanelerde yoğunluk yaşanıyor.

Bu durumun nedeni ise soğuk havalar nedeniyle artan grip vakaları.  Bakanlık 17 ildeki hasta numunelerini alarak kontrol etti ve testlerin yüzde 34’nde grip tespit edildi. Numunelerin 87’sinde influenza A(H3N2) 12’sinde B 2’sinde de influenza A virüsü görüldü. 19-25 Aralık’ta 136 numunenin 47’sinde  virüs saptandı. Numunelerin 40’ı influenza A (H3N2)  7’sinin  influenza B virüsü olduğu kayıtlara geçti. Rakamlara bakıldığında grip virüsü bu ay zirve yaptı. 5-11 Aralık tarihleri arasında numunelerdeki pozitiflik yüzde 13.8, 12-18 Aralık tarihleri arasında ise yüzde 21.9 olarak tespit edildi.
 
Aşı yaptırılması salgın için önemli

Havaların erkenden soğuması grip vakalarının maksimum düzeye çıkmasına sebep olduğunu belirten Grip Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ’’ Virüsleri iilkbahar aylarına kadar görmeye devam edeceğiz. Risk gruplarının mutlaka aşılanması gerekir. Zamanın önemi yok. Ne zaman yaptırırlarsa 6 ay süreyle korur. Şu an görülen virüs tipleri,  aşının önleyebildiği tipler. Bir de gün içinde mutlaka 4-5 kere elleri bol sabun ve suyla yıkamak çok önemli.’’ dedi



Kaynak: Habertürk
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
SağlıkKışGripAşı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.