banner388

Fındıkta Azot Gübre Dönemi

Fındıkta gübreleme dönemi yaklaştıkça yetkililerden üreticilere uyarı geldi.

Fındıkta Azot Gübre Dönemi

Fındıkta gübreleme dönemi yaklaştıkça yetkililerden üreticilere uyarı geldi.

11 Şubat 2017 Cumartesi 12:18
Fındıkta Azot Gübre Dönemi

Fındıktan daha iyi verim elde edebilmek için uygulanan yöntemde takvimsel olarak zamanın geldiğini vurgulayan uzmanlar üreticilere uyarılarda bulundu.

Birinci gübreleme dönemi Şubat ve Mart aylarında yapılırken ikinci gübreleme döneminin ise Mayıs ayında gerçekleştiği söylendi.

Fındıkta gübrelemenin önemi çok büyük

Fındıkta gübreleme sayesinde üreticiler,  bir yıl sonraki ürünün geleceğini şimdiden görebilme imkanına sahip olabiliyor. Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu billgilerden bahsetti

 “Analiz neticesinde ocak başına 1 kg azotlu gübre tavsiyesinde bulunulmuşsa da bunun yarısı olan 500 gramını Şubat ayının 20’sinden sonra bahçemize uygulamalıyız. Diğer kalan 500 gram da mayıs ayı sonunda uygulamalıyız. Şöyle ki; azot yapı itibariyle çok hareketlidir ve bitki tarafından çok gereksinim duyulan bir besin elementidir. Bu yüzden sezonda en az iki defa azotlu gübre uygulaması öneriyoruz. Fındığımız dönem itibariyle canlanmaya ve karanfiller patlamaya başlayacaktır.

Azotun toprağa eklenmesi önemli

Bu yüzden gereksinim duyacakları azotu toprağımıza eklemiş olmamız gerekmektedir. Azot özellikle bitkilerimizin sürgün sürmelerini tetiklediğinden ne kadar fazla sürgünümüz oluşursa o oranda da fındığımızın verimi artacaktır. Unutulmamalıdır ki, iyi meyve iyi bitkide, iyi bitki iyi toprakta yetişir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
FındıkAzot Gübre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.