banner388
banner390
banner410
banner408

Ezan ve Salalara Standart Geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ezanın daha güzel okunması adına ses cihazlarına yeni standartlar getiriyor

banner269

Ezan ve Salalara Standart Geliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ezanın daha güzel okunması adına ses cihazlarına yeni standartlar getiriyor

20 Şubat 2017 Pazartesi 17:36
Ezan ve Salalara Standart Geliyor

Artık camilerden yükselen ezan sesleri daha güzel okunacak. Bunun için Diyanet tarafından yeni bir uygulama başlatıldı. Uygulamayla cihazlar daha da teknik hale getirilecek ve böylece ezan ve salaların okunması daha da kolaylaşacak.

Ses kirliliği de ortadan kalkacak

Cihazların daha da teknik olarak geliştirilmesi insan zihnini ve kulağını rahatsız eden ses kirliliğine de son vermiş olacak. Böylece insanlara namaza yönelik çağrının yapılması,  huzurlu bir şekilde ibadet edilmesini sağlayacak

Ezanların okunması açısından problemler olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Camilerden yükselen hem ezan hem de salalara bir standart getirmek, hem ses hem de kullanılan cihazlar açısından ezanın daha güzel okunması açısından bir standart getirmeye yönelik bir çalışma başlatıldı.

Ramazan ayına cihazlar yetişecek

Cihazların teknik açıdan bakımını Ramazan ayına kadar yetiştirmek istiyoruz. Ses cihazlarının bütünüyle elden geçirilmesi, insan zihnini, kulağını rahatsız eden gürültü olarak nitelendirilen seslerin ortadan kaldırılmasını arzu ediyoruz. Bu, ibadet edenlerin daha huzurlu ibadet etmelerine imkan sağlayacak ve namaza yönelik çağrıyı insanların daha sağlıklı bir şekilde anlamasını sağlayacak bir süreçtir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberCamiEzanSala
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.