banner388

Erdoğan, 140 Karakterle Yarım Porsiyon Alim Olunabileceğini Söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kitap fuarı açılışında kitap okunmasının önemine değindi

Erdoğan, 140 Karakterle Yarım Porsiyon Alim Olunabileceğini Söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kitap fuarı açılışında kitap okunmasının önemine değindi

25 Şubat 2017 Cumartesi 16:07
Erdoğan, 140 Karakterle Yarım Porsiyon Alim Olunabileceğini Söyledi

"140 karaktere sığdırılmış aforizmalarla gerçek bilgiye ulaşılamaz, alim hiç olunmaz. Bu şekilde sadece malumatfuruş olunabilir. Yarım porsiyon aydın olunabilir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alim olmak için zor bir yolun aşılması gerektiğini söyledi

Türkiye’nin tarihini anlatma, farklı nesillere aktarma sorununa değindi

Türkiye’nin kendi tarihini anlatmak, başka nesillere aktarma konusunda başarılı olamadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu alandaki eksikliği roman, hatıra, hikaye, sinema, dizi, belgesel gibi bir çok faktörde yaşandığını söyledi. Erdoğan, ‘’Destanlarla, kahramanlıklarla dolu bir geçmişe sahip olmamıza rağmen maalesef bu zengin birikimi ne beyaz perdeye, ne de sahneye yeterince aktarabiliyoruz. Elbette sözlü kültürün toplumsal hayatımızda önemli bir yer tutmasının bunda payı vardır, ancak şunu unutmamalıyız ki söz uçar yazı kalır. Nitekim diğer ülkelere baktığımızda bambaşka bir manzara ile karşılaşıyoruz.

Fransız ihtilali ile, dünya savaşları ile, Pearl Harbor ile, Normandiya çıkarmasıyla, holokost ile ilgili binlerce romana, filme, belgesele rastlayabilirsiniz. Batı toplumları kendi zihin dünyalarına iz bırakan hadiseleri sürekli yeniden işleyerek, bunların unutulmasına izin vermiyor. Bizim yaşadıklarımızla mukayese edildiğine devede kulak kalacak kimi tarihi olaylar abartılarak hatta çarpıtılarak tekrar tekrar karşımıza çıkartılıyor" diye konuştu.

Türkiye’nin tarihini başkaları yazıyor

Türkiye tarihini oryantalist bakış açısıyla ele alındığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önyargılarla saptırmalarla dolu bir çalışmaların yapıldığını söyledi. Erdoğan, ‘’Biz kendi tarihimizi yazmayınca maalesef başkalarına esir oluyoruz. Bu ülke on yıllar boyunca ‘Geceyarısı ekspresi’ gibi 3’üncü sınıf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemek ile uğraştı. Bu mücadele farklı şekilde bugün de devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.