banner388

Ekmeği İçin Tehlikeyi Göze Alanlar

Zorlu kış şartlarının yaşandığı Ağrı’da kimi işçiler çatılarda biriken karları temizliyorlar, üstelik profesyonel olarak hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan

Ekmeği İçin Tehlikeyi Göze Alanlar

Zorlu kış şartlarının yaşandığı Ağrı’da kimi işçiler çatılarda biriken karları temizliyorlar, üstelik profesyonel olarak hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan

19 Ocak 2017 Perşembe 14:49
Ekmeği İçin Tehlikeyi Göze Alanlar

 
Zorlu kış şartlarının yaşandığı Ağrı’da kimi işçiler çatılarda biriken karları temizliyorlar.  Üstelik profesyonel olarak hiçbir iş güvenliği önlemi alınmadan.

İşsizliğin fazla olduğu Türkiye’de bazı durumları fırsata çevirip para kazanma telaşı içinde olan bir çok insan var. Kimi işlerde hayatını kaybetme tehlikesi dahi bulunuyor.

Zor şartlar altında çalışan bir çok işçinin sergilediği bu mücadelenin adı, ekmek parası.

Ağrının kent merkezinde yoğun kar yağışı sonucu bina çatılarında biriken kar kütlelerinin tehlike yaratmaması adına temizleme işlemleri başlatıldı. Fakat bu seferde temizlik işini yapan kişilerin hayatla olan ilişkileri tehlikeye düşmeye başladı.

Çatılardaki biriken karları temizleyen işçiler bellerini bağladıkları iple buz tutmuş zeminlerde temizleme çalışmalarını yerine getiriyor. Olası bir kaza durumunda yaşanılması muhtemel görünen kazanın boyutu ise korkutuyor. Ama yine de işçiler bu tehlikeyi göze alıp işlerine devam ediyorlar. Çünkü ekmek parası kazanmak zorundalar. Aldıkları ücret ise göze alınan tehlikeye oranla oldukça düşük. Sadece 30 TL.


İşçilerden Hanifi Karataş çalışma şartlarını ve içinde bulundukları durumu şöyle anlatıyor, ‘’ Ekmek parası için çalışıyoruz. Mecburuz bu çatıları temizlemeye, temizlemezsek evimize götürecek ekmeği bulamayız. Çatıdan düşmemek için kendimizi iple bağlıyoruz, Allah’a kalmışız. Kişi başı çatıyı temizlemek için 30 TL alıyoruz. Bizim için tehlikeli, ama yapacak başka bir iş yok. Ekmek parası için her şeye katlanıyoruz. Ekmek artık aslanın ağzında değil midesine girmiş” dedi.
 
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.