banner388

CHP HAYIR’cı Zümrenin Başını Çekiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’nin yıllardır sergilediği tavrı eleştirerek referandum sürecinde uygulamış olduğu siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CHP HAYIR’cı Zümrenin Başını Çekiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’nin yıllardır sergilediği tavrı eleştirerek referandum sürecinde uygulamış olduğu siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulundu.

13 Şubat 2017 Pazartesi 14:22
CHP HAYIR’cı Zümrenin Başını Çekiyor

CHP’nin kavgacı tavrını eleştirdi

CHP’nin yüzde 25 seviyelerinde bir oy oranına sahip olmasını kavgacı ve muhalefetçi  tavrına bağlayan Yalçın, daha geniş bir seçmen tabanına sahip olamayacağını iddia etti.

CHP’nin göstereceği aday seçilemez

Cumhurbaşkanlığı sisteminin kabul edilmesi durumunda Türkiye için felaket olur yaklaşımını yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, getirilmesi istenen modelin hayata geçmesiyle CHP’nin sonunun felaket olacağı yorumunda bulundu. Sandıktan bu sistemin kabul edilmesi halinde 2019 yılından itibaren CHP tarafından gösterilen adayların seçilemeyeceğini söyledi.

Sloganların belirlendiği ve referandum sürecinde ziyaretlerin yapılacağı söylendi

MHP’nin sergilediği tavrın her zaman arkasında duracağını belirtirken, referandum sürecinde de meydanlarda da aynı tutumu göstereceklerini açıkladı. Referandum aşamasında esnaf ve evlerin ziyaret edilerek niçin EVET denmesi gerektiğini anlatacaklarını dile getiren Semih Yalçın, sloganlarını da "Bu ülke için vazgeçilmez bir yeminimiz vardır. Onun için Evet." olacak. Ayrıca "Millet için, devlet için, Cumhuriyet için, Türklüğün bekası için evet." Olarak belirlediklerini ifade etti.

Parti içinde sorunlar yok

MHP Genel Başkanı Yardımcısı Semih Yalçın, MHP kendi içerisinde sorunlar yaşıyor algısını doğru bulmadığını ve gerçeği yansıtmadığını söylerken, ‘’Parti olarak özel bir araştırma yapmadık. Ama şimdiye kadar referandum ve seçim sonuçlarıyla ilgili isabetli sonuçlara ulaşan kamuoyu araştırma şirketlerinin anketleri; MHP seçmeninin, ekseriyetle evet deme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Bununla beraber MHP tabanında müzmin muhalefetin etkisinde kalmış mahdut çevrelerden Anayasa değişikliğine hayır oyları gelebilir. Bunlar, MHP seçmeninin genel temayülünü değiştirmeyecek ve MHP tabanının büyük çoğunluğu evet yönünde oy kullanacaktır. Kararsızları ise biz miting, toplantı ve propaganda çalışmalarımızla ikna edeceğimizi düşünüyoruz.

Son Güncelleme: 13.02.2017 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.