banner388
banner390
banner410
banner408

Cerablus’ta ÖSO Yerine Türk Polisi

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ’ın elinden kurtarılan Cerablus’ta yeni bir döneme giriliyor

banner269

Cerablus’ta ÖSO Yerine Türk Polisi

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ’ın elinden kurtarılan Cerablus’ta yeni bir döneme giriliyor

21 Ocak 2017 Cumartesi 12:32
Cerablus’ta ÖSO Yerine Türk Polisi

Fırat Kalkanı Harekatı ile DEAŞ’ın elinden kurtarılan Cerablus’ta yeni bir döneme giriliyor. Yapılan operasyonlar neticesinde DEAŞ’a bağlı terör ögütü mensuplarının elinden kurtarılan Cerablus’ta yeni gelişmeler yaşanıyor.
 
Özgür Suriye Ordusu’na bağlı savaşçıların şehirden ger çekilmesiyle beraber Cerablus’ta yenir bir dönem başlıyor. Özgür Suriye Ordusu’na bağlı birliklerin kenti terk etmesi sonucunda ÖSO yerine Türkiye’de eğitilen polislerin güvenliği sağlayacağı konuşuluyor.
Fırat kalkanı Harekatı Harekatı operasyonunda TSK ile birlikte operasyon yürüten Özgür Suriye Ordusuna bağlı askerler yaklaşık olarak 5 aydır bölgede ki güvenliği sağlıyordu. Şimdilerde ise ÖSO almış olduğu bir kararla askerlerini Cerablus’tan çekme kararı aldı. ÖSO komutasındaki tüm grupların, bölgedeki mühimmat ve askeri malzemelerini toplayarak, bölgeden ayrılmaya başladığı bildirildi.

ÖSO’ya bağlı birliklerin geri çekilmesiyle boşalan güvenlik noktalarına Türkiye’de eğitim görmüş kişilerin getirileceği belirtilirken asayiş ve huzuru sağlayacağı öğrenildi.
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.