banner388

Bu Döner, Başka Döner!

Trabzonlu bir bal üreticisinin yaptığı bal döneri büyük beğeni topladı.

Bu Döner, Başka Döner!

Trabzonlu bir bal üreticisinin yaptığı bal döneri büyük beğeni topladı.

19 Kasım 2016 Cumartesi 11:07
Bu Döner, Başka Döner!

Ordu'da düzenlenen ‘Bal Festivali’nde Ordu ve Trabzon’un değişik ilçelerinden onlarca bal üreticisi stant kurarken festivalde en büyük ilgiyi ‘Bal döneri’ gördü. Trabzonlu bal üreticisi Sacid Somun tarafından yapılan bal döneri, çiçek balının 4 ay boyunca bekletilip, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan oluşturulmuş. Çekiçle kestiği bal dönerini dondurma külahı ile ikram eden yaratıcı üretici, gördüğü ilgiden oldukç amemnun kaldı. Festivale katılanlar ise balı ilk kez döner tezgahında dondurma külahlarında yalayarak yemenin şaşkınlığını yaşadılar.

Bal dönerini keşfeden Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde 35 yıldır bal üreticiliği yapan Sacid Somun, bal yemek isteyenlerin gerçek balı tatması için bunu yaptığını belirterek, “Toprak üstü ot bitkilerinden yani çiçeklerden elde edilen bal 4 ay içinde katı hale gelir.  Eğer bir bal aylarca kavanozda ilk alındığı günkü gibi duruyorsa o balda katkı maddesi var demektir.  Donmuş balda katkı maddesi olmaz, hakiki baldır. Bal dönerini de gerçek balı tatmak isteyen insanlar için yaptım ve içerisinde hiçbir katkı malzemesi yoktur, hakiki baldır, şifa kaynağıdır. Bana fırsat verseler, Türkiye’de bal sahtekarlığını bitiririm, hastanelerde yatan hasta sayısını ise yüzde 50 düşürürüm” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 19.11.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.