banner388

Bir Babanın En Zor Anı

Şırnak'ta şehit düşen Ordulu 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün cenazesini karşılayan babanın gözyaşları yürekleri parçaladı.

Bir Babanın En Zor Anı

Şırnak'ta şehit düşen Ordulu 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün cenazesini karşılayan babanın gözyaşları yürekleri parçaladı.

13 Ekim 2016 Perşembe 12:32
Bir Babanın En Zor Anı

​Şırnak’ın Çırav Dağı Risor mevkiinde operasyondaki askerler ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada dün şehit olan Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün naaşı Şırnak’tan askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanına getirildi. Sercan Öklük’ün naaşını şehidin babası eski Hatipli Belde Belediye Başkanı Nihat Öklük, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, daire müdürleri ve şehidin yakınları karşılarken, baba Nihat Öklük, askeri uçağa giderek oğlunun tabutuna sarıldı. Gözyaşlarına hakim olamayan baba, cenaze aracına kadar oğlunun tabutuna askerlerle beraber eşlik etti. Metanetini korumakta zorlanan acılı baba, gözyaşlarına hakim olamayarak sık sık gözyaşlarını sildi. 

Fatsa Garnizon Komutanı Yarbay Halit Gülten ve Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan sağlık ekipleri ile birlikte Ordu'nun Fatsa ilçesinde Evkaf Mahallesinde yaşayan aileye acı haberi vermek için evine gittiğinde kapıyı açan şehidin annesi Bülbül Öklük, “Komutan, siz buraya boşuna gelmezsiniz. Ne oldu yoksa oğluma bir şey mi oldu” dedi ve acı haberi aldıktan sonra anne sinir krizleri geçirmişti.


UĞURLAMAYA BİNLER GELDİ
Şehit Uzman Onbaşı Sercan Öklük’ün naaşı, evlerine getirilince anne Bülbül Öklük, oğlunun cenazesine sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Mahalle halkından helallik alınması sonrasında şehidin naaşı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na getirildi ve burada binlerce vatandaş şehidini uğurlamak için oradaydı. Henüz 1.5 yıllık uzman onbaşı olan Sercan Öklük’ün naaşı cenaze namazınının ardından tekbirler eşliğinde Hatipli Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.




 

Son Güncelleme: 13.10.2016 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.