banner388

Bakan Soylu’dan CHP’ye İleri Adım Atamadı, İhtiyacı Yok Söylemi Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin şimdiye kadar iktidara gelmek için adımlar atmadığını, bunun için bir niyet taşımadıklarını söyledi.

Bakan Soylu’dan CHP’ye İleri Adım Atamadı, İhtiyacı Yok Söylemi Geldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin şimdiye kadar iktidara gelmek için adımlar atmadığını, bunun için bir niyet taşımadıklarını söyledi.

24 Şubat 2017 Cuma 10:18
Bakan Soylu’dan CHP’ye İleri Adım Atamadı, İhtiyacı Yok Söylemi Geldi

Mevcut sistemin darbelerin gerçekleşmesine olanak tanıdığını söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yapılacak olan referandumla alakalı konuşmalarda bulunurken şuan kullanılan sistemin sorunlar ürettiğini, darbelere neden olabilecek bir yapıda olduğunu söyledi

Bu sistem Türkiye’yi taşımıyor

Bir an önce var olan sistemin değişip yerine daha modern ve hızlı karar alınıp uygulanabilen bir sistemin getirilmesi gerektiğinin altını çizerken, ‘’Artık bu sistem Türkiye’yi taşıyamıyor. Bir taraftan darbe üreten bir sistem, bir taraftan bürokrasinin içerisinde bizi mahkum eden bir sistem. Bir taraftan yasama, yürütme her şey birbirine karışmış, her birinden sorun elde edilmiş bir sistem. Yeni sistem ile tam tersi meclis güçlenecek.

Halkla teması kim kuracak, milletvekili, yasamayı kim yapacak, milletvekili. Yürütmede vatandaş şunu istiyor diye kim soracak, milletvekili. Milletvekili bunları yaptıktan sonra yürütmenin ortaya koyduğu bütün iradeyi şekillendiren bir enerjiye sahip olacak. Hükümette kendi işine bakacak. Türkiye’nin eksikliklerini tamamlayan, sabahtan akşama kadar kendi işini yapan bir anlayışın sahibi olacak.

CHP’nin iktidar olmaya ihtiyaçları olmadığını savundu

Siyasette gelinen noktada kutuplaştırma politikalarından uzak durduklarını ifade eden Soylu,  CHP’nin yıllarca süren parti politikalarını eleştirirken adımlarının hiçbir zaman ileriye dönük olmadığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, herkesle bütünleşme çabaları içinde olmalarına karşın CHP’nin sürekli bu çatının altında durmak istemeyen tavrından bahsetti.

Soylu, ‘’Peki CHP ne yaptı. Ne yaptı CHP? (yüzde) 25, 24.25, 24.Bir adım ileri bir adım geri. Yani iki adım ileri, üç adım ileri hiç atamamış. Hiçbir şekilde atamadı. Çünkü ihtiyacı yok. Çünkü ağababaları hep orada iktidar kurdular. ‘Sizin oya ihtiyacınız yok, sizin milleti, esnafa, köylüye, şalvarlılara, poturlulara, sizin kasketlilere ihtiyacınız yok, sizin iktidara ihtiyacınız yok’ (dediler) O eski Türkiye’deydi. Yeni Türkiye’de millet var, millet var, millet var.”
 

Son Güncelleme: 24.02.2017 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.