banner388
banner390
banner410
banner408

Araç Sahipleri, Bu Habere Dikkat!!

Aracınızın yaşı ve silindir hacmi büyükse daha uygun bir vergi ödeyebilirsiniz

banner269

Araç Sahipleri, Bu Habere Dikkat!!

Aracınızın yaşı ve silindir hacmi büyükse daha uygun bir vergi ödeyebilirsiniz

14 Ocak 2017 Cumartesi 12:01
Araç Sahipleri, Bu Habere Dikkat!!

Her yıl ödenen motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri başladı. Vergilendirme altında yapılan bu ödemeleri daha düşük tutarlarda tutmak mümkün.

 Motorlu taşıtlar vergisini silindir hacmi ve aracın yaşına göre alındığını düşünülürse bu özelliği nedeniyle daha az vergi ödenebilir. Bunun için motorlu taşıtlar vergisi aracın kasko oranının yüzde 5’lik diliminden fazla geliyorsa daha düşük vergi ödenebiliyor.  

Kasko oranından yola çıkılarak motorlu taşıtlar vergisini daha düşük oranda ödeme yapabilmek için, Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununda yer verilen otomobil, kaptıkaçtı, arazi araçları, cip gibi araçlar için söz konusu. Arabanın kasko oranı motorlu taşıtlar vergisinde belirlenmiş orandan daha düşük ise vergi ödemesi bir alt dilimden yapılabilir.

Araç sahipleri bu durumdan faydalanabilmek için vergi dairelerine başvurulması zorunlu.
 
 
 
Kaynak: Gazetevatan
 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.