banner388
Ne güzel dilektir şair: İbrahim Berber'in yazdığı dizeler,
" Ey kutlu haber,
Öyle bir gel ki, kara sevdalı,
Bereketli yağmurlarca yağ üstümüze,
Bir ışık tayf'ı olup, ağ üstümüze,
Gelinlik genç kızların,
Oyasına sin.
Bir baştan bir başa Türk ellerinin,
Taşına, toprağına,
Kayasına sin.
İstanbul'un fethi gibi mübarek,
Günlerden Salı olsun,
Üzerin Besmeleli,
İçin dualı olsun.."

 
Gün yok ki, teröre bir ya da birkaç şehit vermeyelim. Gün yok ki, yüreğimize köz düşmesin. Dolmabahçe de ki olay soğumadan, Kayseri' deki menfur olay,  peşine Rus büyükelçisine suikast, daha bunun şaşkınlığı geçmeden  Suriye den El bab dan acı haber geldi.  
Yüreklerimizi yakan ve bizi tarif edilemez üzüntülere gark eden bu cenderede ne işimiz var? Ya da neden biz bu keşmekeşin içerisindeyiz?
Kalkınma hamlelerini peş peşe yapmış, refah düzeyini  yükseltmiş, gerek,  ekonomide, gerekse de sanayide dışa bağımlılığı azalan bir Türkiye, Emperyalizmin yırtıcı kuşlarının iştahını kabartmıştır. Bir yandan Emperyalizmin yırtıcı kuşları diğer yandan ise, Türkiye'nin  yıllardır başının belası olan, kökleri dışarıda olan ve adları herkes tarafından bilinen terör örgütleri, Türkiye'nin başarıları karşısında kayıplarının büyük olduğunu  anlamışlardır.
Bir yandan, Türkiye üzerindeki kazançlarının çok azalacağını ve giderek bitme noktasına geleceğini anlayan, yıllarca aralarında olmak için adeta yalvardığımız batılı ülkeler, diğer yandan ise, Türkiye'yi yıllarca oyalamış, kardeş kanına doymayan terör örgütleri, "Güç birliği" kararına varmışlardır.
Arap baharının dengelerini  alt – üst ettiği Orta doğunun bölük, pörçük oluşundan da faydalanan üst akıl Amerika'nın ağabeyliğinde Türkiye'ye karşı ittifak eden batı ülkeleri ve PKK, PYD, DEAŞ, FETÖ ve benzeri terör örgütleri  Türkiye'ye resmen savaş ilan etmiştirler. Biliyorum ki, bu satırları okurken bile, " hadi canım" diyenlerde olacaktır.
Şimdi akla gelen soru şudur; Türkiye bu durumların karşısında hangi tavırları almalı ve nasıl hareket etmelidir...
 Unutmamak ve altını çizerek belirtmek gerekir ki, bir ülke güçlü ve büyük devlet ise, çevresinde olan biten her türlü siyasi, fiziki ve ekonomik meselelere hakim olmalı. Çevresinde kurulan her masada yerini almalıdır. Güçlü ülkeler güçlerini böyle göstermezlerse, o coğrafyada, hiçbir toplumun ya da devletin  karşısında ne söz sahibi, nede inandırıcı olamazlar. Dolayısı ile Türkiye, Orta doğuda, Doğuda, Kafkaslarda. Kuzeyinde, Trakya'da söz sahibi olmalıdır, hatta buralarda kurulan her masada yer almalıdır, almak zorundadır. Çevresindeki  küresel güçlerin ve  bölgesel güçlerin her halinden haberdar olmak Türkiye'nin mecburiyetidir.
İşte bu yüzdendir ki, Türkiye, Suriye'dedir ve orda olması mecburiyeti vardır. Suriye'de olmamak demek, Türkiye'nin  güneyinde PKK.  PYD ve diğer örgütlerin birleşerek Türkiye'nin komşusu olma durumunu kabul etmektir. Güney doğumuzda bu örgütlerin bir devlet haline gelmesi demek, bizim güney doğumuzu büyük risk altına sokmamız demektir. Amerika ve Avrupa birliği ülkeleri ile ortaklık yapan terör örgütleri,  Türkiye sınırlarının " SEVR SINIRLARINA ÇEKİLMESİ "  sözünü hem, Amerika'dan hem de Avrupa Birliği ülkelerinden almışlardır.
Yukarıda belirttiğim üzere, Türkiye, sadece macera aramak için Suriye'de değildir, orda olmaya mecburiyetimiz hasıl olmuştur. Bunun karşılığında da şanlı ordumuz gereğini yapmıştır.
Hal böyleyken, hırsları ve nefretleri vatan ve millet sevgisinin önüne geçmiş insanlar gibi, bu çetin günde çatlat ses çıkarmak, vatan ve millet hainlerine sempati  duymak, demokrasiyi bahane ederek vatan hainlerini savunma  gafletine düşmek her vatan ve milletseverin şiddetle,  kaçınması  gereken durumdur.
Millet olarak, biri birimize sımsıkı sarılıp, bir olacağız, diri olacağız, dik duracağız, yıkılmayacağız ve yılmayacağız.  Buna her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
Millet olarak, tarih bizi,  bir sefer daha işgalci ve emperyalistler karşısında " KURTULUŞ SAVAŞINA " mecbur etmiştir.
Millet olarak, TÜRK DÜNYASININ GÜÇLÜ ORDUSU'na  ZAFER dilemek ve ordumuzun başarısı için duacı olmak, huzurun ve barışın bir an önce gelmesini dilemekten başka yolumuz yoktur. Biz bir olmalıyız, birlik olmalıyız, kenetlenmeli ve hiçbir şekilde çözülmemeliyiz.
"EY HUZUR VE BARIŞ,
EY KUTLU HABER,
TEZ GEL, GEL YETİŞ,
BU YÜCE MİLLETİN SANA HASRETİ VAR ..."

 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Buket Sancaktar 2016-12-23 08:06:36

Çok zor ve ağır günler yaşıyoruz. Yaradan yar ve yardımcımız olsun. Birlikte aşarız inşAllah. Galiba çok haklısınız. yine bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Bunuda bir tek birlikte olursak kazanırız. Başka şansımız yok. Şehirlerimizin mekanı cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun.

Avatar
Hülya Semiz 2016-12-23 08:19:28

Allah yardımcımız olsun bizi hiçte iyi bir son beklemiyor gibime geliyor. Allah Fetönün belasını versin bütün belaların başı o hain.

Avatar
Emre baş 2016-12-23 09:01:29

Şerif abi huzur ve barış istiyosak zamnında atalarımızın yaptığı gibi kendimiz elde etmemiz lazım bize isyan ederin beslemek yerine infaz etmemiz lazım bunu devlet büyüklerimizde biliyor ama nie halla bekliyorlar bunuda düşünmeden edemiyorum

Avatar
sevda.as.sonay 2016-12-23 10:35:53

Bu ölkeye barış, birlik, beraberlik ve huzur en derin dileklerimi sunuyorum.
Deyerli yazınızdan teşekkür ederiz kaleminiz var olsun.

Avatar
Bircan Çayıroğlu 2016-12-23 11:14:58

Şerif bey zevkle okudum açıklamanızı. Sizinde buyurduğunuz gibi büyük devlet olmanında bir bedeli var. Büyük devlet olmak istiyorsanızda bu bedeli ödemek zorundasınız. Türkiye bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak ve kollamak zorundadır. Bunun içinde çok büyük bedeller ödedikte öödeyeceğizde bulunduğumuz coğrafi bölge bunu gerektiriyor galiba. Ne diyebiliriz başka bilemiyorum Allah yardımcımız olsun.
Sizizevkle takip ediyoruz emeğinize sağlık.

Avatar
Mehmet Yalçın 2016-12-23 12:41:08

üstat elinize sağlık. Anlatılması söylenmesi gereken herşeyi gayet güzel dile getirmişsiniz. Lakin okuma ve öğrenme arzusunun olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Uyarıcı, yol gösterici sözler, verilen emekler nazar-ı dikkate alınmıyor. İşte en çok bizi üzen, yazma şevkimizi kıran neden. Saygılarımla

Avatar
Fatih m. 2016-12-23 13:57:01

36. paralelin kuzeyini Saddama yasak edenler orada başka devletlere yer açanlar zamnında çıkmayan tezkerelerin bedelini şimdi yavaş yavaş bize ödetiyorlar. Çuval olayıda bunlardan biriydi. Dediğiniz gibi Şerif Bey, etrafımızda olan bitenlerde masada olmalıyız yoksa bir şekilde gelip bizi bela olarak bulacaktır..

Avatar
Sarper Konaş 2016-12-23 19:33:20

Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olan şer odakları hertürlü hainliğe,alçaklığa başvuruyorlar.Gerçekten çok önemli günlerden geçiyoruz.Allah yardımcımız olsun.