banner388

KDV Reformu Geliyor

Ekonomik anlamda piyasaların canlanmasını hedeflediklerini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, konu üzerinde sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

KDV Reformu Geliyor

Ekonomik anlamda piyasaların canlanmasını hedeflediklerini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, konu üzerinde sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

30 Mart 2017 Perşembe 20:31
KDV Reformu Geliyor

Son 14 yılda ekonomik anlamda Türkiye’nin önemli noktalara geldiğini belirten konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis toplantısında KDV hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis toplantısında konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, küresel ekonominin Türkiye açısından büyük önem arz ettiğini kaydederek, “Bizim yapmamız gereken şey bu fırsatları kazanca çevirmek, riskleri yönetmek” ifadelerini kullandı.

Son iki yıldır birçok alanda damga ve harçta vergileri kaldırdıklarını ya da vergi oranlarını düşürdüklerini hatırlatan Ağbal, KDV iadelerine özel bir önem verdiklerini, bunu hızlandırdıklarını söyledi. Bakan Ağbal, “KDV iadelerini hızlandırdık, hızlandırmaya devam ediyoruz. Çünkü işletmelerimizin finansa erişimini noktasında bu kadar zorlandıkları bir dönemde devletten alacaklarını beklemek hakkaniyete uygun değil” şeklinde konuştu.

Hazır beyan sistemini getirdiklerini, vergi denetiminde mükelleflerin haklarını güçlendirdiklerini belirten Ağbal, konutta yüzde 18 olan KDV'yi bu sene eylül ayına kadar yüzde 8'e düşürdüklerini kaydetti.

ÖTV indirimleri

Beyaz eşya ve mobilyada 30 Nisan’a kadar Katma Değer Vergisinde indirim yapıldığına vurgu yapan Bakan Ağbal, “Çok büyük bir rağbet gördü. Gerek müşteriler, gerek satıcılar, bu KDV indirimi nedeni ile ciddi anlamda piyasada bir alışveriş oldu. İşler açıldı. İnsanların morali yükseldi. Dolayısıyla şimdi herkes 30 Nisan’ı bekliyor. O gün geldiğinde de tekrardan değerlendireceğiz. Yeter ki piyasada canlanma olsun. Bu son derece önemli” değerlendirmesinde bulundu.

“İşinize gücünüze bakın”

Bakan Ağbal, etle ilgili tartışmalara değinerek, “Etle ilgili bir tartışma var. Güzel güzel akıl verenler var. O akıl verenlere bende akıl veriyorum işinize gücünüze bakın devlet her zaman KDV oranlarını düşürür. Vatandaştan haksız kazanç elde etmeyin” dedi.

Anahtar Kelimeler:
KdvMaliye Bakanı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.